Η αφύπνιση των λωτοφάγων…

Παρακαλώ αντίλογο!

Ακούσαμε τις εξαγγελίες της Τρόικας για ξεπούλημα της Ελληνικής γης και ξάφνου όλοι αφυπνήστηκαν. Ξάφνου ο Έλληνας έπαψε να πιστεύει ότι το περίφημο Μνημόνιο δεν είναι μόνο ο οικονομικός μαρασμός της οικογένειάς του αλλά είναι και κάτι παραπάνω. Συνειδητοποίησε ότι ουσιαστικά πουλάμε τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας.

Μα αναρωτιέμαι τώρα το……
συνειδητοποίησε; Όταν πριν από περίπου 15 χρόνια ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού σκοτώνονταν για τα πιστεύω τους και αυτή τη στιγμή δεν έχουν μόνο λησμονηθεί αλλά και βλέπουμε τους Ελληνοκυπρίους να στηρίζουν τους Τουρκοκυπρίους(και η αλληλεγγύη έχει τα όρια της) δεν ξεπουλήσαμε εθνική συνείδηση; Όταν σκοτώνονταν οι 3 ηρωές μας(Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός) στα Ίμια και τώρα ο ένας εκ των υπεθύνων έχει γίνει Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσως και ο άλλος, ο πολιτικός της ευγνωμοσύνης(Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους), είναι στο εξοχικό του ήρεμος δεν ξεπουλήσαμε πάλι εθνική συνείδηση; Βέβαια θα μου πείτε δεν απωλέσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε κάποια ελληνική περιοχή. Μα ασφαλώς δεν απωλέσαμε! Στα Ίμια ο άτιμος ο άνεμος παρέσυρε την ελληνική σημαία και μάζι με αυτήν περέσυρε τα Ίμια από την ελληνική επικράτεια στις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου…Υπάρχει πιθανότητα αυτός ο άνεμος να φυσήξει και στις περιοχές της Δυτικής Θράκης και του Καστελλορίζου;

Πιστέυω πως αν δεν αλλάξει ο Έλληνας νοοτροπία θα ξαναφυσήξει…Γιατί μεταλλάχτηκε ο Έλληνας. Η ακρεφνής λωτοφαγεία του, λησμονούσε και ξαναψήφιζε αυτούς που ξεπουλούσαν την ακιοπρέπειά του, τον έθεσε σε λήθαργο. Έναν λήθαργο που τον οδήγησε ένα βήμα προ της εκχώρισης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στιυς δανειστές μας. Ένα βήμα προ της κληροδότησης, σε μας τη νέα γενιά, ενός κράτους όχι μόνο οικονομικά χρεωκοπημένου αλλά και εδαφικά μειωμένου και ηθικά καταποντισμένου. Εύχομαι αυτή η αφύπνισή του να αποτελέσει την αρχή της οικονομικής ανεξαρτησίας μας. Εύχομαι να αποτελέσει τη σπίθα για τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας “Ελλάδα”.

Μαρκέτος Κωνσταντίνος

Ο Φιλελεύθερος

http://enpatrais.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΞΕΡΡΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΤΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ..ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩ…ΘΑ ΘΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ..ΛΙΓΟΥΣ.. ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΗ ΤΟ 3.500 ΧΡΟΝΩΝ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΔΗΤΕ ΤΗ ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΑ ΗΧΗ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ….

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τις γαρ ποτ΄αρχή του κακού προσέπτατο?Οράς,μνημόνιου ισχύν υποτασσόμεθα,είδωλα όσοιπερ ζώμεν,κούφην,πλάνης σκιάν.(Πώς έγινε αυτή η συμφορά,βλέπεις,υποταχτήκαμε στο μνημόνιο,ένα είδωλο όσο ζούμε,κούφια και πλάνης σκιά.)

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *