Μικρή η προσέλευση των δικηγόρων στις κάλπες της Αθήνας

Από της 7 π.μ. έχουν ανοίξει οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Η προσέλευση στον ΔΣΑ είναι μικρή, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας…

Η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί μεθαύριο Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014 όπου αναμένεται η προσέλευση του κυρίου όγκου του δικηγορικού σώματος.

Η εκλογική μάχη στον ΔΣΑ διεξάγεται μεταξύ του νυν προέδρου του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλου (προερχόμενος από τη ΝΔ) και του Βασίλη Αλεξανδρή (ανεξάρτητος από το χώρο της Κεντροαριστεράς).

Παράλληλα, το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «εξελίσσεται από το πρωί ομαλά στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, η οποία θα συνεχιστεί και την Τρίτη, 4 Μαρτίου».

Ακόμη, ο κ. Αδαμόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε: «Οι εκλογές είναι μια βαθιά συμμετοχική δημοκρατική διαδικασία, από την οποία η δικηγορική κοινότητα θα εξέλθει ενωμένη και ισχυρή, με αισιοδοξία και δυναμική που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις προκλήσεις». Και προσέθεσε ο κ. Αδαμόπουλος: «Με την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας, θα οικοδομήσουμε όλοι μαζί το αύριο της ελληνικής δικηγορίας».

Στον πρώτο γύρο των εκλογών στον ΔΣΑ ο κ. Αλεξανδρής έλαβε ποσοστό 34,76 % (ψήφους 3.906) και ο κ. Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 23,14% (ψήφους 2.600).

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *