xOrisOria News

Ας ηρεμήσουν κάποιοι φανατικοί: Οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες

Ούτε “σκούρα ανθρωποειδή”. Η κακή τους μοίρα τούς κάνει να μην αυτοελέγχονται
Με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να χύσουν δηλητήριο εναντίον των ανθρώπων αυτών. Επαναλαμβάνουν τα γνωστά, πόσο επικίνδυνοι είναι για την κοινωνία κ.λπ. Ας ηρεμήσουν. Οι μετανάστες δεν…
είναι εγκληματίες. Άνθρωποι είναι, που προσπαθούν να ζήσουν. Το δικαιούνται, που να πάρει… Όπως όλοι μας. Όχι, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά η ίδια η ζωή τους κάνει να εκτρέπονται μερικές φορές.
Νομίζετε, το θέλουν να ζουν υπό άθλιες συνθήκες; Εμείς, δεν το νομίζουμε. Είναι υπερβολές, θεωρούμε, αυτά που γράφονται στο blog “tenedor” (εμείς τα διαβάσαμε στο “ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 8.92FM”, που τα αναδημοσιεύει) . Οι χαρακτηρισμοί “σκούρα ανθρωποειδή” ή “σκουρομαλάκες” δεν δηλώνουν ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος. Το αντίθετο μάλιστα. Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: “Εχει καταντησει γκετο η Ηγουμενίτσα με ενα ματσο αληταραδες και βρωμιαρηδες που καθημερινα σφαζονται μεταξυ τους η τρομοκρατουν το κοσμο.Ενα νταλαβερι που ιδιαιτερα τη νυχτα αν τυχει να περασεις απο κει με σκοπο να περιμενεις το πλοιο για Κερκυρα η Ιταλια,κινδυνευεις να βρεθεις σφαγμενος και βιασμενος σα τραγί.Αφγανοι,Πακιστανοι,Κουρδοι,Ιρακινοι, αυτοσχεδιοι ξυλουργοι και σιδεραδες,βιοτεχνες χειρουργικων εργαλειων για χωρις αναισθησια εγχειρησεις. Μαχαιρωνονται σα τα κατσικια,πλακωνονται στις μπουνιες σα ζωα,κρυβονται σε ροδες,καφασια,ρεζερβουαρ φορτηγων,απειλουν και απειλουνται μεταξυ τους.Προσφατα μερικα σκουρα ανθρωποειδη αντικειμενα,βιασαν λεει ενα παιδακι Αφγανων μολις 10 χρονων”.

http://katoci.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post