Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ή «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΨΙΛΗ

Η λέξη που μονοπωλεί την επικαιρότητα το τελευταίο εξάμηνο στην χώρα μας είναι η λέξη «αναδιάρθρωση»!
Συζητήσεις επί συζητήσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, διαψεύσεις επί διαψεύσεων, άρθρα πρώην Πρωθυπουργών και Υπουργών και τελικά πλήρης συσκότιση με τραγικά αποτελέσματα για την….
Ελληνική Οικονομία.

Οι «αγορές», δηλαδή συγκεκριμένοι επιτήδειοι, εκβιάζουν, συγκεκριμένα συμφέροντα πιέζουν, η Κυβέρνηση δεν εξηγεί τι συμβαίνει και τι ακριβώς προοπτικές υπάρχουν και ο απλός πολίτης, ο απλός καταθέτης σε μία Ελληνική Τράπεζα βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση.

Πρέπει επιτέλους να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα στον Ελληνικό Λαό.

Να εξηγηθεί !

1. Ότι όταν λέμε «αναδιάρθρωση», μπορεί να εννοούμε μόνο επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων μας, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά καλό αν βέβαια δεν συνοδεύεται από αύξηση του επιτοκίου!

Αυτό ακριβώς κάνει ένας πολίτης όταν χρωστά σε μία τράπεζα και αντιμετωπίζει δυσκολίες και ζητά από την τράπεζα αυτή αντί να ξεπληρώσει για παράδειγμα το δάνειό του σε 10 χρόνια να το ξεπληρώσει σε 20.

Κάτι παρόμοιο μάλιστα νομοθέτησε προχθές η Κυβέρνηση για όλους τους Δήμους της χώρας

Ψήφισε νόμο βάσει του οποίου οι Δήμοι θα μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους προς το Τ.Π.κ..Δ. σε 25 χρόνια αντί για 15!

Το κρίσιμο στην περίπτωση –όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό- αυτή είναι το μέγεθος της επιμήκυνσης.

Αν τα τρία χρόνια γίνουν επτά, όπως ζήτησε και «πέτυχε» προ μηνών η Κυβέρνηση, αυτό δεν λέει τίποτε.

Αν τα χρόνια αποπληρωμής γίνουν 10, πάλι δεν λύνεται το πρόβλημα!

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει;

Να διαπραγματευθούμε και να πετύχουμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής όλων των χρεών μας σε 30 χρόνια! Αυτό είναι το θέμα.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος!

2. Ότι όταν λέμε «αναδιάρθρωση», μπορεί να εννοούμε μείωση του επιτοκίου με το οποίο μας έχουν δανείσει οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, κάτι το οποίο επίσης είναι εξαιρετικά καλό.

Διότι συμβαίνει το καταπληκτικό το «κακό» Δ.Ν.Τ. να μας δανείζει με 1,5% περίπου, η δε «φιλική» Ε.Ε. να μας δανείζει με το τοκογλυφικό για την περίσταση 5,5% !

Συμβαίνει επίσης το πρωτοφανές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει στις τράπεζες με 1,5% και στην Ελλάδα με 5,5% !

Αν λοιπόν θέλουν οι Ευρωπαίοι να μας βοηθήσουν χωρίς να χάσουν τα λεφτά τους, αλλά και χωρίς να θέλουν να κερδίσουν από την περιπέτειά μας, τότε θα πρέπει να κατεβάσουν τα επιτόκιο δανεισμού προς την Ελλάδα από το 5,5% ή 4.5%, στο 2-3% !

Αυτός λοιπόν πρέπει να είναι ο δεύτερος στόχος της Κυβέρνησης και βεβαίως να τον εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό.

3. Τέλος, ότι όταν λέμε «αναδιάρθρωση» μπορεί να εννοούμε ότι θα προχωρήσουμε σε «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, θα προχωρήσουμε σε «hair cut» κατά την σύγχρονη διεθνή οικονομική γλώσσα. Και εδώ παίζεται το μεγάλο παιχνίδι.

Αν προχωρήσουμε με την θέλησή μας σε «κούρεμα» των ομολόγων μας κατά 30 ή 50% τότε οι Ελληνικές Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, που κατέχουν τεράστιες ποσότητες Ελληνικών ομολόγων, ξαφνικά θα γίνουν με λιγότερα περιουσιακά στοιχεία κατά 30 ή 50% αντιστοίχως και φυσικό είναι να καταρρεύσουν…

Άλλες Τράπεζες θα κλείσουν, άλλες θα παρακαλούν την Κυβέρνηση να τις κρατικοποιήσει, οι πολίτες θα τρέχουν να σώσουν τις αποταμιεύσεις τους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν τις συντάξεις!

Συγχρόνως όμως, θα έχουν κερδίσει τεράστια ποσά όλοι αυτοί – οι Έλληνες και ξένοι «επενδυτές»- οι οποίοι είχαν επενδύσει ακριβώς στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην βιαστική κίνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς ένα σημαντικό «κούρεμα»!

Αυτό είναι το παιχνίδι!

Και ανακύπτει αυτομάτως το ερώτημα:

Θα γονατίσει η Ελλάδα κάτω από την πίεση των συγκεκριμένων συμφερόντων και θα γίνουν κάποιοι πλουσιότεροι μέσα σε μία νύχτα μέσα από ένα βιαστικό «κούρεμα», ή θα πάμε σε σταδιακή έξοδο από την δεινή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει – με θυσίες βεβαίως – αλλά χωρίς κάποιοι να γίνουν πλουσιότεροι στην πλάτη του Ελληνικού Λαού;

Το παιχνίδι βέβαια αυτό του «φιλικού κουρέματος», δηλαδή με την δική μας συναίνεση, μπορεί να γίνει μέχρι το 2013.

Μέχρι τότε λοιπόν θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε βάλει σε τάξη τα του οίκου μας.

Διότι μετά το 2013, σύμφωνα με όσα συμφώνησε προ ημερών ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, θα μπορούν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι να μας πάνε υποχρεωτικά σε «κούρεμα»!

Όχι φιλικό, αλλά μάλλον εχθρικό…

Πιο λοιπόν είναι το συμπέρασμα;

Πρώτον, ότι θα πρέπει να πιέσουμε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής όλων των χρεών μας στα 30 χρόνια.

Δεύτερον, ότι θα πρέπει να πιέσουμε για μείωση των επιτοκίων για όλα μας τα χρέη στο επίπεδο του 2 έως 3%.

Τρίτον, να αποκλείσουμε το «φιλικό κούρεμα» που μας προτείνουν διάφοροι για το «καλό» μας και

τέταρτον, να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς σε αναδιάταξη της Ελληνικής οικονομίας με έμφαση στην «ανάπτυξη», γιατί διαφορετικά μετά το 2013 θα μας πάνε υποχρεωτικά για «κούρεμα» και μάλιστα με την ψιλή!…

http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Μαντέψτε τι! ΕΔΩ σας γαμάνε τις μάνες!!! Μαντέψτε τι! ΕΔΩ σας γαμάνε τις μάνες!!! Μαντέψτε τι! ΕΔΩ σας γαμάνε τις μάνες!!! Μαντέψτε τι! ΕΔΩ σας γαμάνε τις μάνες!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *