Χάνουν έδαφος οι Η.Π.Α.;

Τόσο η εσωτερική διαμάχη εντός Η.Π.Α. με φόντο τον κίνδυνο αμερικανικής χρεοκοπίας, όσο και η υπόθεση Σνόουντεν με τις παγκόσμιου βεληνεκούς παρακολουθήσεις μυστικών υπηρεσιών στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, έχουν προκαλέσει αρκετή δυσφορία αλλά και ανησυχία στην….
κοινή γνώμη σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθούνται στην Ουάσινγκτον.

Η Γερμανία της Μέρκελ, αξιοποιώντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί παρακολούθησης της Γερμανίδας Καγκελάριου, γίνεται άκρως επικριτική κατά των Η.Π.Α., οι οποίες την κοντράρουν στο θέμα Ευρώπη. «Οι φίλοι δεν κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο», φέρεται να δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας η πολιτική αποσκοπεί στην προώθηση των γερμανικών σχεδίων ανάμεσα στις ευρώ-ατλαντικές και ρωσικές επιδιώξεις στην «Γηραιά Ήπειρο».

Η δε Ρωσία όχι απλά «εκμεταλλεύεται» την υπόθεση Σνόουντεν, αλλά τον φιλοξενεί μάλιστα προσφέροντάς του άσυλο και περιμένει απλά «να γεννάει η κότα αυγά χρυσάφι» για την διπλωματία του Κρεμλίνου. Η Μόσχα άλλωστε αποσκοπεί στο να κερδίζει χρόνο απέναντι στα παγκοσμιοποιητικά σχέδια της Δύσης, προκειμένου να αυξάνει την γεωπολιτική επιρροή της σε περιοχές «κλειδιά» για τα συμφέροντά της.

Μένει να δούμε πόσες αποκαλύψεις θα δουν ακόμα το φως της δημοσιότητας αλλά και που θα καταλήξει η κόντρα των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στην Αμερική, οι οποίες, να επαναλάβουμε, εκφράζονται μέσω των Δημοκρατικών από την μία και των Ρεπουμπλικανών με την διόλου ευκαταφρόνητη υποστήριξη του κόμματος του Τσαγιού από την άλλη. Πάντως οι Η.Π.Α. χάνουν αρκετό έδαφος σε αντίθεση με την βασική αντίπαλο Ρωσία, η οποία σπεύδει να αξιοποιήσει την όποια καθυστέρηση…

ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *