Σόρος: Το ευρώ θα διαλύσει τελικά την Ευρωζώνη

Η κοινωνική εξέγερση που προκαλεί η γερμανική πολιτική λιτότητας κινδυνεύει να διαλύσει την Ευρωζώνη αναφέρει ο μεγαλοπενδυτής Τζορτζ Σόρος, τονίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός Nότος σύρεται σε μία ύφεση που κινδυνεύει να γίνει μόνιμη.


Μιλώντας στη δανική τηλεόραση ο κ. Σόρος ανέφερε: “Ανησυχώ ότι το ευρώ τελικά θα καταστρέψει την ΕΕ. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η λύση που προτείνεται στο δημοσιονομικό πρόβλημα να δημιουργήσει ένα βαθύ πολιτικό πρόβλημα”.

 Όπως αναφέρει “η Γερμανία πρέπει να καταλάβει ότι η πολιτική που επιβάλλει στην ΕΕ δηλαδή το πρόγραμμα λιτότητας είναι αντιπαραγωγικό. Δεν μπορεί να έχει επιτυχία. Δεν γίνεται με κακή πρόθεση αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ευρωπαϊκός Νότος σπρώχνεται σε μία ύφεση που θα διαρκέσει πολύ.

Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μπορεί να διαρκέσει πάνω από μία δεκαετία, για την ακρίβεια μπορεί να γίνει μόνιμη κατάσταση ώσπου ο πόνος να γίνει τόσο μεγάλος που θα καταλήξει σε επανάσταση, σε διάσπαση της Ευρωζώνης” αναφέρει.

Ερωτηθείς για το αν το ευρώ θα επιβιώσει ανέφερε ότι “μπορεί να κρατήσει για αρκετό καιρό όπως κράτησε η Σοβιετική Ένωση για 70 χρόνια”.

“Εγώ θεωρώ ότι τελικά το ευρώ θα διαλύσει την ΕΕ.

 Όσο περισσότερο διαρκέσει η διαδικασία μέχρι τότε, τόσο περισσότερες γενιές θα χαθούν, τόσες περισσότερες πολιτικές ελευθερίες και οικονομική ισχύς” σημείωσε.

 “Αυτή η λύση είναι μία τρομερή τραγωδία για την ΕΕ και είναι αξιοσημείωτο ότι συμβαίνει στην πιο ανεπτυγμένη και ανοιχτή κοινωνία του κόσμου. Για μένα είναι τρομερή τραγωδία που δεν έχει ‘κακούς’ – γιατί δεν θεωρώ ότι η Γερμανία δρα με κακή πρόθεση – αλλά γίνεται από αδυναμία κατανόησης των περίπλοκων προβλημάτων”.

inews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *