ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι τρελός η ρομαντικός αλλά διαβάζοντας την ανακοίνωση του ειλικρινά πιστεύω οτι ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στους δρόμους και αυτή την φορά να είμαστε περισσότεροι από κάθε άλλη…
Διαβάστε τι προτείνει ο πρόεδρος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…

Οι αντοχές εξαντλήθηκαν, η υπομονή στέρεψε, τα νεύρα έσπασαν, η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο, η ανεργία διαλύει ακόμα και τον θεσμό της οικογένειας και η κρατική αναλγησία έχει ξεπεράσει και τα όρια της αδιαφορίας.

Το τελευταίο προπύργιο της αντίστασης του Έλληνα πολίτη είναι η αξιοπρέπεια του και θέλουν να την ποδοπατήσουν και αυτή με το κυβερνητικό “όραμα” , το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τη μείωση των όσων θέσεων εργασίας έχουν απομείνει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τις κομματικές ταμπέλες, να κρατήσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα και να ενωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον κοινό αγώνα, να μην επιτρέψουμε την διάλυση της Δημόσιας υγείας, να στηρίξουμε το υπαλληλικό και επιστημονικό προσωπικό των νοσοκομείων όπου πολύ μεθοδικά οργάνωσαν την αποδόμηση τους, κατόπιν ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και με “οδηγό” τον τέως Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, ένθερμο υποστηρικτή των μνημονίων, ολοκληρώνει το “έγκλημα” η τρικομματική-δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το βιώσαμε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, με τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου που μέχρι και σήμερα δεν έχουν σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες έκριναν παράνομο το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, γνωμοδοτώντας μάλιστα υπέρ της επαναλειτουργίας της.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα αποφασίζουν τη διάλυση και της Αμυντικής μας βιομηχανίας.
Μήπως θέλουν να διαγράψουν από τον παγκόσμιο χάρτη και την Ελλάδα;
Μήπως έχουν υποσχεθεί ότι θα παραδώσουν και τα κλειδιά της πατρίδας μας;

Η πάγια και δυστυχώς επιτυχημένη τακτική εις βάρος του λαού, της ερμαφρόδιτης ελληνικής κυβέρνησης να χτυπάει μεμονωμένους στόχους για να μην υπάρξει ομαδική αντίδραση από τον ΛΑΟ έγινε αντιληπτή!

ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

Ως πρόεδρος του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , πρώτος εγώ υποστέλλω την κομματική μου σημαία, χωρίς να κάνω εκπτώσεις στις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του κόμματός μου, και καλώ τους αρχηγούς κομμάτων Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάννη Δημαρά, Αλέκο Αλαβάνο, Δημήτρη Καζάκη, Στέλιο Παπαθεμελή, Λούκα Κατσέλη, την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και όσους ανήκουν στον αντιμνημονιακό δημοκρατικό χώρο και δεν ψήφισαν την καταστροφή της χώρας μας και του Έλληνα πολίτη, χωρίς ούτε οι ίδιοι να κάνουν ιδεολογικές εκπτώσεις, για πρώτη φορά, να στρατευτούμε στο πλαίσιο μίας πανεθνικής συγκέντρωσης και ενός ενιαίου αγώνα, στο ίδιο μέρος, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, όλοι μαζί, σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, προκειμένου να δώσουμε ψήφο διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης στη δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, έτσι ώστε να σώσουμε όσες θέσεις εργασίας απέμειναν και να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας.

Η ανάγκη για αμεσότητα μιας τέτοιας κίνησης μπορεί να προσδιοριστεί μόνο από τη λέξη ΧΘΕΣ. Για αυτό αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να ενημερώσω, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλους τους προαναφερθέντες προκειμένου να ορίσουμε ημερομηνία, ώρα και τόπο.

Με την ελπίδα ότι αυτό το κάλεσμα θα βρει ανταπόκριση, νιώθω την υποχρέωση και δεσμεύομαι ότι θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα αυτής της κοινής από όλο το δημοκρατικό χώρο προσπάθειας.

Ελλάδα σημαίνει Δημοκρατία.
Δημοκρατία σημαίνει πολυφωνία.
Πολυφωνία σημαίνει ελευθερία.
Ελευθερία σημαίνει Ελλάδα.

Πόσο επίκαιρο είναι το παρακάτω ποίημα, που αποδίδεται από κάποιους στο Γερμανό θεολόγο Martin Niemoller και από άλλους στο Γερμανό ποιητή Bertolt Brecht…

«Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους
Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα

Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές
Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα

Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών
Δεν άνηκα σε αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να
διαμαρτυρηθώ

Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι
Ούτε αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε

Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων
Ούτε τότε βρήκα λόγο να εκφράσω την αντίθεσή μου

Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ
Αλλά δεν υπήρχε κανείς να φωνάξει
Για να αντισταθεί μαζί μου…»

Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για την Ελλάδα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε για προσωπικά μας συμφέροντα.

Αν δεν ενωθούμε για την Ελλάδα, θα περιμένουμε μοιρολατρικά τα χειρότερα.

Θα είμαστε υπεύθυνοι εμείς και όχι αυτοί που διοικούν σήμερα.

Ο Πρόεδρος του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Μιχάλης Νικητάκης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *