ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας από συνάδελφο η οποία μετατάσσεται με τη διαδικασία κινητικότητας στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Βόλου και τη δημοσιεύουμε προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα μια επίσημη απάντηση από το ΥΔΜΗΔ. Οι εξελίξεις τρέχουν, ενδεχομένως επίκειται άμεσα αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο……
εν λόγω υπουργείο, αλλά το ακόλουθο αίτημα απαιτούμε να γίνει σεβαστό και αποδεκτό.

Ζητούμε επίσημη απάντηση σε σχέση με τις εταιρείες προστασίας ανηλίκων και το κατά πόσον θα έχουν πρόβλημα οι προς μετάταξη συνάδελφοι.
Στην απευκταία περίπτωση που προκύψει πρόβλημα λόγω επικείμενης διακοπής λειτουργίας κάποιας εταιρείας προστασίας ανηλίκων ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της μετάταξης των συναδέλφων, ζητούμε τη ρητή δέσμευση της ηγεσίας των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι θα έχουν δικαίωμα να καταλάβουν κάποια από τις πλέον των 400 κενών θέσεων που υπήρχαν προς πλήρωση από τους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους.

«Συνάδελφοι,
Με την παρούσα θα ήθελα να αναφερθώ στην περιπέτεια στην οποία έχω περιέλθει και να ζητήσω την συμπαράστασή σας.
Στα πλαίσια της διαδικασίας κινητικότητας των ΙΔΑΧ και σύμφωνα με τους οριστικούς καταλόγους του ΑΣΕΠ, ορίστηκε σαν φορέας τοποθέτησής μου, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Βόλου. Πρόκειται για Ν.Π.Δ.Δ. η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί. Απευθύνθηκα στο ΑΣΕΠ και η απάντηση που πήρα είναι ότι είναι αρμόδιοι μόνο για την μοριοδότηση και την τοποθέτηση των υπαλλήλων στις κενές θέσεις που δηλώθηκαν.
Στη συνέχεια σε επικοινωνία που είχα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο ανήκει η Ε.Π.Α.Β. με ενημέρωσαν πως όντως υπάρχει πρόβλημα σοβαρό, τη στιγμή που η Στέγη δεν είναι σίγουρο αν θα επαναλειτουργήσει. Χρειάζεται σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της Στέγης για το αν θα αναλάβουν τα έξοδα μισθοδοσίας, τη στιγμή που δεν καλύπτεται από την τακτική επιχορήγηση του κράτους, αλλά από τους πόρους του ΝΠΔΔ. Με παρέπεμψαν δε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επικοινώνησα με το εν λόγω υπουργείο το οποίο πάλι με τη σειρά του με παρέπεμψε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τους εξήγησα την όλη διαδικασία και μου είπαν να μιλήσω μαζί τους μετά από μία εβδομάδα.
Μετά από όλα αυτά διερωτώμαι:
Γιατί δηλώθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κενές θέσεις για έναν φορέα «φάντασμα»;
Ακόμα κι αν επαναλειτουργήσει η ΕΠΑΒ, δεν είναι σίγουρο ότι –λόγω οικονομικών πόρων- θα συνεχιστεί επ’ αόριστο η λειτουργία της.
Γιατί θα πρέπει να εξαρτώμαι μισθολογικά από την επιχορήγηση ενός ΝΠΔΔ και να μην πληρώνομαι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών;
Από το σύνολο των συναδέλφων που ήταν σε διαθεσιμότητα και τοποθετήθηκαν σε διάφορους φορείς, είμαι η πλέον αδικημένη και κυριολεκτικά βρίσκομαι στον αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια μοίρα βρίσκεται ένας ακόμα συνάδελφός μου από τον Βόλο.
Ποιος μου εγγυάται ότι θα έχει αίσια έκβαση η όλη διαδικασία κι ότι δεν θα φτάσω σε σημείο να απολυθώ;
Γιατί δεν αναιρούν την εν λόγω απόφαση και να με τοποθετήσουν σε κάποιον φορέα από τους υπόλοιπους που έχω δηλώσει στον οποίο υπάρχουν κενές θέσεις;
Και τέλος το μεγάλο ερώτημα: ως πού μπορεί να φτάσει η ατυχία μου;
Ζητώ την κατανόησή σας για την αγανάκτηση μου, απλά νιώθω πλέον τις ελπίδες μου για δικαίωμα εργασίας να εξανεμίζονται…»

Κλείνοντας θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι είμαστε 1882 συνάδελφοι προς μετακίνηση και τόσοι θα μετακινηθούμε..
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *