Τα ενεργειακά ποτά οδηγούν σε εξαρτήσεις και καρδιακά;

Τα ενεργειακά ποτά, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων καφείνης που περιέχουν προκαλούν…

σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αποκαλύπτει μία νέα καναδική έρευνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όσο πιο συχνή είναι η κατανάλωση των ενεργειακών ποτών από τους μαθητές, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι αναφορές κατάθλιψης, που οδηγούν σε νέες επικίνδυνες συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικά και το κάπνισμα.

«Οι νέοι συνηθίζουν να αναμιγνύουν το αλκοόλ με ενεργειακά ποτά. Και αυτό αποτελεί επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα» επισημαίνει ο επικεφαλής μελέτης Sunday Azagba στο Reuters Health.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 8.210 μαθητές λυκείου από τους οποίους, το 62% δήλωσε ότι είχαν καταναλώσει τουλάχιστον ένα ενεργειακό ποτό στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ενώ το 20% ότι καταναλώνει ενεργειακά ποτά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

«Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών είναι σε υψηλά επίπεδα στους μαθητές λυκείου», δηλώνει ο Sunday Azagba.

Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης έχουν ενοχοποιηθεί με προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιακά, με αύξηση των επιπέδων ολικής και LDL-χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη), με προβλήματα ύπνου και εκδηλώσεις νευρικότητας.

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *