Α. Σαμαράς: “Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα”

«Όλα πια υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια από όλες τις πλευρές για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς ενώ χαρακτήρισε ως εξαιρετικά επιτυχημένη την  ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Αναφορικά με τις διαφωνίες και τις αντιδράσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και άλλων βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού σχετικά με τη διάταξη για το γάλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είναι άδικο αλλά και στενάχωρα για τον κόσμο τη μέρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες».

«Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη αναφορά επί του θέματος.

Σχετικά με την επίτευξη της κατ’ αρχήν συμφωνίας επί του κανονισμού για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης τραπεζών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί το πιο κρίσιμο βήμα για να προχωρήσει η τραπεζική ένωση της Ευρώπης. Όπως είπε, με τη συμφωνία αυτήν ανοίγει ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης, μέσα από την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημά της και μέσα από την ασφάλεια στις καταθέσεις και στη ρευστότητα.

Ετικέτες: Αντώνης Σαμαράς, ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ενιαίος Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών, Ευρωζώνη, ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων, πρωτογενές πλεόνασμα, Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τρόικα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *