Η “καταιγίδα” των μέτρων έρχεται. Τι ανησυχεί τη κυβέρνηση και πως “μπλέκουν” τις ΕΔ

Η Ανγκέλα Μέρκελ έφυγε, η ανακοίνωση και η επιβολή των νέων μέτρων έρχεται. Η αντίστροφη μέτρηση για να ακούσουμε και επισήμως τι μας περιμένει από τη νέα “καταγίδα” μέτρων έχει αρχίσει και το ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν και πόσο έντονες θα είναι.

Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι…..
ανησυχεί και αυτό φάνηκε και από την απόφασή της να αποκλείσει σχεδόν όλη τη πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ. Αυτή η απόφαση δεν είναι η μόνη ένδειξη της κυβερνητικής αγωνίας για τη διαχείριση του αρνητικού κλίματος και των αντιδράσεων που ενδεχομένως θα προκύψουν από τα νέα εξοντωτικά μέτρα.

Η κυβερνητική νευρικότητα είναι εμφανής και από την επιλογή της σκληρής στάσης που έχει επιλέξει να τηρήσει στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε αντίδρασης ξεπερνά κατά τη κρίση της τα όρια. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την εισβολή στο ΥΕΘΑ και την κατάληψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ είναι ενδεικτικός. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι το κράτος δεν πρόκειται να αδρανήσει σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Το κακό είναι ότι αυτό το σχέδιο εφαρμόζεται με εμφανές έλλειμμα ψυχραιμίας, που απειλεί πλέον και τον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ. Η επίδειξη “πυγμής και αποφασιστικότητας” εκδηλώνεται πρωτίστως μέσω ΕΔ τα τελευταία 24ωρα και πιθανότατα θα εκδηλωθεί και εντός του στρατεύματος σύντομα.

Η μετατροπή του ΥΕΘΑ σε “απόρθητο οχυρό” , με στρατιώτες να φυλάνε σκοπιές “εφ΄ όπλου λόγχη” μαζί με Ειδικές Δυνάμεις, η παρουσία τεθωρακισμένων στις πύλες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και η άνευ λόγου και αιτίας ενεργοποιηση των στρατιωτικών κατασταλτικών ομάδων διαδηλωτών, δημιουργούν μια εικόνα που είναι πολύ μακρυά από την εικόνα που οι Έλληνες πολίτες έχουν διαμορφώσει για τις ΕΔ. Άλλο η αποτελεσματική φρούρηση του ΥΕΘΑ που επιβάλλεται κι άλλο η προβολή ενός “σιδηρόφρακτου” στρατιωτικού μηχανισμού που “απειλεί” με μια δρασκελιά να περάσει τη πύλη του ΥΕΘΑ από μέσα προς τα έξω.

http://www.onalert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *