Οριστικό τέλος για τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων

«Πράσινο φως» για τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων της χώρας άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, επιτρέποντας να μειωθούν από 301 σε 153 με τη μεταφορά των εκκρεμών υποθέσεων από τα καταργούμενα στα εναπομένονται..Τα Ειρηνοδικεία της Eυρυτανίας που συγχωνεύονται..
Το ΣτΕ, που πριν από δύο εβδομάδες περίπου είχε «παγώσει» την προώθηση του….
σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος….Αναβάλλεται το λουκέτο στα Ειρηνοδικεία της Ευρυτανίας.., έδωσε τελικά την έγκρισή του κρίνοντας επαρκή τα νεότερα στοιχεία που απέστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης για να δικαιολογήσει την ευρύτατη συγχώνευση.
Στην Ευρυτανία, παρά τα όσα κυκλοφορούσαν τελευταία απο κύκλους του Βουλευτή αλλά και του δήμου ότι τελικά δεν θα κλείσουν,συγχωνεύονται και με την βούλα του Υπουργείου δικαιοσύνης τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων που έδρευαν σε Κερασοχώρι και Γρανίτσα αντίστοιχα.
Με την κατάργηση των 148 Ειρηνοδικείων που το υπουργείο θεωρεί ότι είναι ανενεργά ή υπολειτουργούν (μερικά από αυτά εκδικάζουν από 1 έως 10 υποθέσεις τον χρόνο!) εκτιμάται ότι το κράτος θα εξοικονομήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ που καταβάλλει σε μισθώματα και άλλες λειτουργικές δαπάνες.
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων ,πήραν απόφαση για παραχώρηση δημοτικού κτιρίου για την στέγαση του Ειρηνοδικείου Απεραντίων την ώρα που είχε σταλεί ήδη το ΦΕΚ για υπογραφή στον αρμόδιο υπουργό για την κατάργηση του συγκεκριμένου Ειρηνοδικείου.
prassia-eyrytanias.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *