Χρ. Λαζαρίδης «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται την κοινωνία σαν άθροισμα συντεχνιών»

Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης λέγοντας πως «θέλετε την μιζέρια και τον έλληνα μόνιμα κακομοίρη…
Φαντάζεστε την κοινωνία σαν άθροισμα συντεχνιών, για εσάς δεν υπάρχουν πολίτες».

Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λαζαρίσης απάντησε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι κυβερνητικών πανηγυρισμών λέγοντας ότι «Δεν υπήρξε πανηγυρισμός από την κυβέρνηση. Θα θέλατε μόνο να κλαίμε. Μπορεί να είχατε δίκιο αλλά η χώρα δεν είναι για κλάματα. Υπάρχουν δυο απεχθή πράγματα: να πανηγυρίζουμε για αυτονόητα πράγματα και το άλλο να κλαίμε όταν η χώρα πάει να πάρει μπρος. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά γιατί οι αντίπαλοί μας αναγνωρίσουν επιτέλους ότι κάτι πάει να γίνει. Εσείς θέλετε την μιζέρια και τον έλληνα κακομοίρη».

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως της κυρίας Θεανώ Φωτίου για την αύξηση κατά δύο ώρες της εργασίας των εκπαιδευτικών είπε: «Δεν θα υπαγορεύουν οι εκπαιδευτικοί το πως θα νομοθετούμε. Θα τους ακούμε αλλά δεν θα μας υπαγορεύουν. Έχετε την αντίληψη ότι οι εκπαιδευτικοί θα νομοθετούν, οι δικηγόροι το ίδιο, οι μηχανικοί για τα δικά τους θέματα θα αποφασίζουν όπως θέλουν. Φαντάζεστε την κοινωνία σαν άθροισα συντεχνιών. Γι εσάς δεν υπάρχουν πολίτες». Επισήμανε μάλιστα το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις εν ώρα μαθήματος: «Να κλείνουν παιδικοί σταθμοί επειδή έχουν γενικές συνελεύσεις αν είναι δυνατόν. Το σχολείο διαλύεται πριν το Πασχα, κάτι οι εκδρομές, οι επισκέψεις και οι γενικές συνελεύσεις και μας λέτε ότι πάμε να διαλύσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα επειδή αυξάνουμε κατά 2 ώρες την εργασία τους;»

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *