Η στιγμή που ο Τσίπρας βλέπει η Μέρκελ να κάνει δηλώσεις (ΦΩΤΟ)

Ξημερώματα Παρασκευής, Βρυξέλλες. Λίγη ώρα πριν έχει τελειώσει η επταμερής (που έγινε οκταμερής) συνάντηση για την Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πια στο γραφείο του. Και παρακολουθεί την Άνγκελα Μέρκελ να κάνει δηλώσεις.

Μπροστά του ένα σημειωματάριο. Στα χέρια του ένα στυλό. Η τελεόραση δείχνει τις δηλώσεις που κάνει εκείνη την ώρα, λίγα μέτρα μακριά, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας κρατά σημειώσεις. Δίπλα του, όρθιος, ο στενός του συνεργάτης και υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και στο γραφείο κι άλλοι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Όλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον όσα λέει η Γερμανίδα καγκελάριος. Η Άνγκελα Μέρκελ κράτησε χαμηλούς τόνους, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε προσωπικά να σταλεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, αλλά έστειλε και μήνυμα πως αν οι προτάσεις της Αθήνας δεν αξιολογηθούν, δεν θα μπει στα ταμεία ούτε σεντ.

Είναι εμφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κουρασμένος. Άλλωστε κοντεύει να χαράξει και έχει περάσει ήδη μια Σύνοδο Κορυφής και μια -δύσκολη και ψυχοφθόρα- συνάντηση με τους πιο “σκληρούς” των δανειστών.

Η έκφραση στο πρόσωπό του, άλλωστε, τα λέει όλα…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *