Τελευταία Νέα

Η Ε.Ε. ντύθηκε στα χακί και πάει για πόλεμο στη Λιβύη!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο επιβεβαιώθηκαν… οι αναλύσεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στις οποίες κάναμε λόγο ότι το μεταναστευτικό ζήτημα θα αποτελέσει την αναγκαία αφορμή για την εξαπόλυση των νέων ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Μέση Ανατολή και Αφρική, με πρώτο στόχο την Λιβύη.

Εκεί μαίνεται ένας σκληρός εμφύλιος πόλεμος στον οποίο βούλιαξε τον λαό όχι μόνο η επέμβαση της Συμμαχίας των πρόθυμων Ιμπεριαλιστών –με την συμμετοχή ΗΠΑ, χωρών Ε.Ε, αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων και της Ελλάδας- αλλά και οι σύγχρονες αντιθέσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τις δύο κύριες αντιμαχόμενες πλευρές συγκροτούν η φιλο-αιγυπτιακή κυβέρνηση στο Τομπρούκ και η ισλαμική κυβέρνηση «Αυγή της Λιβύης» στην Τρίπολη, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ!

Το πρόσχημα για την εκδήλωση του νέου γύρου ιμπεριαλιστικών εκστρατειών του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» είναι πλέον οι «ασύμμετρες απειλές»: μετανάστες, τρομοκρατία, κοινωνικά κινήματα κλπ. Ενώ λοιπόν οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν στην Τουρκία με «ένα από τα σημαντικότερα θέματα σε αυτή την συνάντηση, σε διαφορετικές μορφές, θα είναι το πώς το ΝΑΤΟ μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους», όπως δήλωσε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. Αφού είχε προηγηθεί η συνάντηση των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών στη Νάπολη της Ιταλίας, θέτοντας ουσιαστικά ως πρώτο ζήτημα τους τη μετανάστευση, καθώς με εύσχημο τρόπο περιγράφουν «τη μετάβαση των ναυτικών δυνάμεων από τους παραδοσιακούς ρόλους τους στις αναδυόμενες προκλήσεις ασφάλειας» και τον Έλληνα Αξιωματικό του Π.Ν. να περιγράφει την ανάγκη «συνεργασίας στη Μεσόγειο και τις απαιτούμενες δράσεις ώστε να καταστεί γέφυρα εποικοδομητικής και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής». Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη ετοιμάζει η ΕΕ, που σε έγγραφό της -το οποίο διέρρευσε στον Guardian- παραδέχεται ότι απ΄ αυτές θα υπάρξουν “παράπλευρες απώλειες” με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες! Το έγγραφο στο οποίο περιγράφεται το σχέδιο της ΕΕ αναφέρει ότι “η ευρωπαϊκή δύναμη που θα επιφορτιστεί με την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών θα επιχειρεί και στη Λιβύη «εφόσον λάβει τη σχετική έγκριση».

Επίσης κάνει λόγο για αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις: «Απαιτείται συνδυασμός αεροπορικών, ναυτικών και χερσαίων επιχειρήσεων, όπως συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση και αναγνώριση, ομάδες νηοψίας, αεροπορικές και ναυτικές περιπολίες, αμφίβιες επιχειρήσεις από μονάδες των ειδικών δυνάμεων». Το σενάριο κάνει λόγο για επιχειρήσεις που θα έχουν στόχο την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων των διακινητών στην ξηρά. Σε αυτές περιλαμβάνονται «ενέργειες κατά μήκος της ακτής, σε λιμάνια ή σημεία όπου αγκυροβολούν τα σκάφη των λαθροδιακινητών πριν χρησιμοποιηθούν». Το έγγραφο αναγνωρίζει τις “παράπλευρες απώλειες” , υποστηρίζοντας ότι «οι επιχειρήσεις εισπήδησης σε σκάφη με την παρουσία μεταναστών ενέχουν υψηλό κίνδυνο παράπλευρων απωλειών, περιλαμβανομένης απώλειας ζωών»!

Η Ε.Ε. αναζητά ανθρωπιστικό μανδύα για να σκεπάσει την κλιμάκωση του πολέμου κατά των μεταναστών, αλλά ακόμη και αυτό είναι δύσκολο να υπάρξει λόγω των αντιθέσεων που εκφράζονται στο εσωτερικό της. Η εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, έχει τονίσει ότι κανένας από όσους διασώζονται στη θάλασσα δεν θα επαναπροωθείται στη Λιβύη χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αυτό προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου. «Διαφωνώ με την πρόταση της κ. Μογκερίνι», έγραψε χθες η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι. «Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να ρισκάρουν τη ζωή τους». Η κ. Μέι επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία δεν θα λάβει μέρος στο πανευρωπαϊκό σύστημα ποσοστώσεων για την κατανομή μεταναστών.

Ουσιαστικά, την πολιτική γραμμή της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς ενσωματώνει η ηγεσία της Ε.Ε., ενώ τα κράτη μέλη ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στη Μεσόγειο. Επικρίνοντας την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, διακήρυξε πάλι ότι οι μετανάστες πρέπει να επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν για να πάρουν το μήνυμα οι δουλέμποροι! Μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe-1, η Λεπέν άφησε να εννοηθεί ότι αυτό είναι καλό για τους ίδιους τους μετανάστες που έτσι δε θα θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, ενώ και οι δουλέμποροι «θα καταλάβουν ότι ούτε ένας μετανάστης δεν θα πατήσει το πόδι του στις ακτές μας»!

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. προβάλλουν τον φόβο από τους τρομοκράτες μετανάστες για να δικαιολογήσουν τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα κρύβεται το ιμπεριαλιστικό συμφέρον που χτίζει τείχη για να αφήσει εκτός «του παραδείσου» των καπιταλιστικών μητροπόλεων τα ποτάμια των απελπισμένων προσφύγων-μεταναστών που προκαλούν οι επεμβάσεις (εντείνοντας την εξάρτηση τους από τους δουλεμπόρους και κάνοντας τους πιο ευάλωτους στα κάθε λογής αφεντικά), οι εμφύλιοι πόλεμοι και η κτηνώδης ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση, ενώ παράλληλα προβάλλει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας για να επιτεθεί ξανά, αρπάζοντας τη μερίδα του λέοντος από την εκμετάλλευση λαών και του πλούτου τους. Το είδαμε να συμβαίνει στην Λιβύη (2011), όταν οι ορδές της Συμμαχίας των Ιμπεριαλιστών με μπροστάρη το ΝΑΤΟ και τις ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις που βομβάρδιζαν εκ του ασφαλούς μια χώρα χωρίς αεράμυνα, συνδράμοντας ακραίους μουσουλμάνους –την ίδια την Αλ Κάϊντα- για να ρίξουν το καθεστώς Καντάφι, ανατρέποντας ουσιαστικά τις συμφωνίες με την Κίνα, διεκδικώντας υπόγειο πλούτο και την ανοικοδόμηση της χώρας για τις πολυεθνικές τους. Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς οι στόλοι «των απελευθερωτών» του ΝΑΤΟ όρθωναν ατσάλινα τείχη στους μετανάστες, πνίγοντας τους κατά χιλιάδες στα σκοτεινά νερά της Μεσογείου.

Τώρα ζούμε ξανά το δράμα των λαών που θαλασσοπνίγονται μπροστά στα τείχη της Ευρώπης Φρούριο, ενώ η Ε.Ε. των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών αποφασίζει την λήψη στρατιωτικών μέτρων και το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να δικαιολογήσει ξανά το δολοφονικό του ρόλο. Τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας έχουν ξανά απασφαλίσει, οι στρατοί της Δύσης στοχοποιούν τις «ασύμμετρες απειλές» παίζοντας το ίδιο παραμύθι: «τρομοκρατία=μετανάστες»!

Και καλλιεργούν την Ισλαμοφοβία. Στην κατασκευή του φόβου για τις δυτικές κοινωνίες, όπου επίδικο είναι η «εθνική ενότητα» και η στράτευση του κόσμου της εργασίας, οι καθεστωτικοί μηχανισμοί και οι σκοποί παραμένουν αμετάβλητοι: «ο εχθρός», οι εργαζόμενοι δηλαδή, αλλάζει μόνο εθνικότητα και θρήσκευμα! Στόχος πάντα είναι να κρυφτεί ο πραγματικός λόγος της εξέγερσης του αμερικανικού λαού στη Βαλτιμόρη, των ευρωπαϊκών κινημάτων στη Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στην Ελλάδα και στη Ρώμη, το κοινωνικό περιεχόμενο της Αραβικής Άνοιξης, με κοινό παρανομαστή την καπιταλιστική κρίση και τους νέους όρους εκμετάλλευσης-καταπίεσης των εργαζομένων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, για να κυριαρχήσει το κινέζικο μοντέλο εργασίας και παραγωγής υπεραξίας. Το ξαναμοίρασμα και ο έλεγχος του πλανητικού χωριού από την Νέα καπιταλιστική ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Η κυβέρνηση πρέπει να εξυπηρετήσει δύο ανάγκες: να κρατήσει τα προσχήματα μιας «ανθρωπιστικής προσέγγισης» του μεταναστευτικού ζητήματος και να συνοδοιπορήσει-υλοποιήσει τις κεντρικές επιλογές του ελληνικού και ευρωπαϊκού αστικού κόσμου. Έτσι λοιπόν καταλήγει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε δέσμη προτάσεων που ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει τον καιροσκοπισμό της αφού για μια ακόμη φορά ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς στόχους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., προσφέρει τη χώρα ως βάση εφόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ζητά περισσότερα χρήματα ώστε να επιτελέσει με επιτυχία το ρόλο που έχει αναλάβει διαφυλάττοντας την Ευρώπη Φρούριο:

α) Αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης και της έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο.

β) Στήριξη των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών που υποδέχονται έναν κύμα μεταναστών και προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες τους, με δίκαιη κατανομή των βαρών σε επίπεδο οικονομικής βοήθειας και φιλοξενίας.

γ) Ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τζιχαντισμού.

Κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά κατέχει το Πολεμικό Ναυτικό που όχι μόνο συμμετείχε στην επέμβαση την Λιβύη, αλλά και στο πόλεμο κατά των μεταναστών. Τα αριθμητικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά: · 8000 ώρες περιπολίας έχουν συμπληρώσει από το περασμένο καλοκαίρι! · 8 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις. Αρχικά είχαν παραχωρηθεί (5) κανονιοφόροι από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο. Ουσιαστικά καταγράφεται η σημαντικότερη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης –ο πολιτικός υπεύθυνος της δολοφονίας μεταναστών στο Φαρμακονήσι σε επιχείρηση παράνομων επαναπροωθήσεων του Λιμενικού Σώματος- στην ημερίδα του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων, υπολογίζεται ότι το κόστος των περιπολιών είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ το δίμηνο.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι τόσο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και ο καθεστωτικός τύπος χρησιμοποιούν την ίδια προπαγάνδα σχετικά με «τους δουλέμπορους», για να δικαιολογήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των μεταναστών και την συνεργασία με τις ΗΠΑ. Σε άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο «Και το Πολεμικό Ναυτικό κατά των δουλεμπόρων¨(10.08.2014), του Γιάννη Σουλιώτη διαβάζουμε: «Σε ενίσχυση της συνεργασίας με τις αμερικανικές αρχές δίωξης παράνομης μετανάστευσης προχωρούν ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό. Στο πλαίσιο αυτό, αξιωματικοί των δύο σωμάτων πραγματοποίησαν δεκαήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ και συναντήθηκαν με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (U.S. Department of Homeland Security). Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής τον διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Γιάννη Φραγκίσκο, επισκέφθηκαν την αεροπορική βάση Borinquen στο Πουέρτο Ρίκο και ενημερώθηκαν από Αμερικανούς συναδέλφους τους για τις επιχειρήσεις δίωξης παράνομης μετανάστευσης στη θαλάσσια περιοχή της Καραϊβικής. Ταυτόχρονα, καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι υπάρχει στενή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος με τον «σταθμάρχη» στην Αθήνα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Συνόρων (U.S Customs and Border Protection). Στόχος της συνεργασίας είναι, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος ατόμων που ταξιδεύουν από και προς τη Συρία για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες διασύνδεσής τους με την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» (ISIS)».

Στα παραπάνω να προσθέσουμε την ομιλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στο 3ο ετήσιο συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου η ελληνική κυβέρνηση, το κράτος και οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν παρόν στον νέο γύρο τρομοκράτησης των λαών: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Μας αποκαλύπτει λοιπόν ο Π.Καμμένος τι προκαλεί την αγωνία του ίδιου και του κόσμου που εκπροσωπεί: «Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Μαγκρέμπ και της Μέσης Ανατολής, αποτελεί ίσως τον κορυφαίο γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό κόμβο παγκοσμίως. Τα προτάγματα για ανεύρεση και αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και η διαμόρφωση του περιφερειακού συστήματος διαμετακόμισης ενέργειας, δημιουργούν επιπρόσθετες προκλήσεις ασφάλειας».

ΑΟΖ λοιπόν, κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, δρόμοι ενέργειας και εμπορίου από τη μια μεριά, με την Ελλάδα να διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της και από την άλλη μεριά ο μπαμπούλας της τρομοκρατίας («Η τρομοκρατία παραμένει η σημαντικότερη απειλή της διεθνούς κοινότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς μετεξελίσσεται»), που στο όνομα της θα απαιτηθεί η υπακοή και η «εθνική ενότητα» του κόσμου της εργασίας, οι συμμαχίες με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες της Αιγύπτου, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η μετατροπή της νεολαίας σε Μισθοφόρο Στρατιώτη και κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού!

Το τονίζει ξανά ο Π.Καμμένος: «Η Ελλάδα, με γεωγραφικά και κοινωνικοπολιτικά κριτήρια, αποτελεί την παρούσα χρονική περίοδο τον προμαχώνα της Ευρώπης προς αυτή την περιοχή, και ως τέτοια δύναται να διαδραματίσει κεντρικό και καταλυτικό ρόλο στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις».

Και η αστική Ελλάδα θέλει να παίξει ρόλο. Και θα κάνει ότι απαιτείται. Η μοναδική μονομερής ενέργεια της κυβέρνησης έναντι «των Θεσμών» ήταν τα 500 εκατομμύρια δολάρια για τα παμπάλαια αμερικανικά αεροσκάφη ORION3, που κρίνονται απαραίτητα για τις επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να ακολουθήσει η πρόσληψη επιπλέον 1000 Μισθοφόρων Στρατιωτών (ΟΒΑ). Το φωνάζει ο Καμμένος από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: «Παρά τους σημερινούς οικονομικούς περιορισμούς, αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου ότι είμαστε ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης, η οποία μας υποχρεώνει να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες απειλές ασφάλειας».

Γιατί υπάρχει μια μαύρη κλωστή που συνδέει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή με τον πόλεμο και τις επεμβάσεις. Άμυνα-ασφάλεια αλληλοσυνδεόνται, λέει ο Π.Καμμένος: «Οι σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις, τόσο μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όσο και στην περιφέρειά της, καταδεικνύουν ότι η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να διαχωριστεί απολύτως μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής. Η αστάθεια, που εκτείνεται σήμερα από την Ουκρανία μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, που κυκλώνει την Ευρώπη, συνιστά μία απειλή για το εμπόριο, τις ενεργειακές οδούς, τον τουρισμό, την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Αστάθεια, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο με απρόβλεπτες συνέπειες στην εσωτερική ασφάλεια, την ασφάλεια δηλαδή των πολιτών, και κατ’ επέκταση την τόσο απαραίτητη, για τους καιρούς μας, κοινωνική συνοχή». Και για αυτό απαιτούνται όπλα, νέα οργάνωση των στρατών, μισθοφόροι, συμμαχίες, συνεργασία με το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ και τους πραξικοπηματίες Στρατηγούς της Αιγύπτου, ακόμη και με την Ρωσία.

ΠΟΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει από την απομόνωση, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια. Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση του μέσα στον Στρατό.

Εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε “αποθήκη ψυχών”, εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *