Για τη διαθεσιμότητα θα μιλήσουν Τρόικα και Μητσοτάκης – Κρίσιμο ραντεβού

Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα θα έχει σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της διαθεσιμότητας.
Στο υπουργείο επικρατεί αισιοδοξία καθώς…

 τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών εξέφρασαν την περασμένη εβδομάδα την ικανοποίησή τους από την προώθηση του μέτρου της κινητικότητας.

Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή οριστικοποιήθηκαν και οι 1.349 διαθεσιμότητες από τους διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ που εκκρεμούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η ηγεσία του υπουργείου θα συζητήσει τις νέες προσλήψεις προσωπικού, με αυξημένα προσόντα, στο πλαίσιο της συμφωνίας «μία πρόσληψη για κάθε απόλυση» από τους 15.000 υπαλλήλους, που πρέπει να απολυθούν μέχρι το 2014.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το αίτημα της ελληνικής πλευράς να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι που υπηρετούν, με προσωρινές διαταγές, σε φορείς του δημοσίου και οι υποθέσεις των οποίων αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *