Αξίζουμε τέτοια αντιμετώπιση ;

-Στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, ο λαός είχε τη δυνατότητα να κρίνει όλους τους πολιτικούς για την ευθυκρισία τους, για τη δυνατότητά τους να εκτιμήσουν τις παγίδες και τους κινδύνους για την πατρίδα μας, για την αντίσταση τους στις πιέσεις και τα κελεύσματα των ξένων…

Με την συναίνεση της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Καραμανλή ,ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ στο ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
“Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί, λυπούμαι ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ και να υπογράψω το Σχέδιο Ανάν .

-Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 2008 όταν ο κ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί την παραμικρή κουβέντα για το θέμα των Σκοπίων σ’ εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

-Στις 7 Φεβρουαρίου 2007, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, συμφωνείται μεταξύ της Ρωσίας της Ελλάδος… και της Βουλγαρίας η κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. Στις 17 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα, οι τρεις χώρες υπογράφουν την τελική συμφωνία κατασκευής του αγωγού που το χρονοδιάγραμμα όριζε την αποπεράτωσή του στο τέλος του 2010.

Στις 25 Ιουλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, συμφωνήθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (Κώστα Καραμανλή) και της Ρωσίας (Βλαδιμίρ Πούτιν) η κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Στις 30 Ιουνίου 2008, στη Μόσχα, οι Πρωθυπουργοί των δυο παραπάνω χωρών υπογράφουν την επίσημη διακρατική συμφωνία του South Streem. Ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία και μέσω της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα κατέληγε στην Ηγουμενίτσα. Είχε προβλεφθεί πως το 2014 θα είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα άρχιζε άμεσα η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που τελικό προορισμό θα είχε την Ιταλία. Ο αγωγός θα παρείχε δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο και την εκμετάλλευση θα είχαν κατά 50% οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ και η Gazprom (Ρωσική).

-Ο Καραμανλής ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ COSCO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Έχετε την εντύπωση ότι όλα αυτά δεν ενόχλησαν όλους αυτούς που το παίζουν δανειστές ;

Δεν χρησιμοποίησαν τα κανάλια και έφαγαν το Καραμανλή για να βάλουν τους πρακτωράκους και να μας χώσουν εκεί που μας έχωσαν.

Μην πλανιέστε με την στάση των αμερικανών ότι και καλά μας βοηθούν .

από μια χώρα που δημιουργήθηκε από τους εγκληματίες της Αγγλίας και τον βιασμό της μαύρης φυλής και που μέχρι τώρα σκοτώνουν στην ψύχρα παιδάκια και αστέγους τι περιμένετε ;

Αν είχαν μυαλό οι αμερικανοί πολιτικοί θα είχαν κερδίσει πολλά από την Ελλάδα αλλά επένδυσαν και επενδύουν σε κουτσά άλογα .

Αντί να είναι δίπλα μας γιατί πολεμήσαμε μαζί με τον άξονα και δώσαμε νεκρούς κατά του φασισμού το Β.Παγκόσμιο ….

μας τιμωρούν .

Τιμωρούν και εκβιάζουν ποιοι ;

Οι δήθεν σύμμαχοι;

Ήταν 4 Μαΐου 1941 όταν ο Χίτλερ έκανε μια δήλωση στο Ράιχσταγκ η οποία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα και η οποία (κατά περίεργο λόγο) δεν έχει λάβει την σημασία που της άξιζε από τον Ελληνικό τύπο και γενικά τα ελληνικά ΜΜΕ. Η δήλωση αυτή ήταν η εξής:

“Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Έλληνες, εξ’ όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον…”
Και πως να μην το πει??? Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει 4 αντιπάλους ταυτόχρονα, την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ιταλία και την Γερμανία. Κι όμως άντεξε, κι όμως ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ.
Και θα πούνε πολλοί, ανθέλληνες ή απλά ανιστόρητοι, ότι ήταν αναγκασμένη να αντισταθεί, οπότε δεν είναι και κάποιο επίτευγμα που χρειάζεται εξύμνηση, ούτε καν αναφορά. Για να δούμε όμως ποιες χώρες αντιστάθηκαν τότε και για πόσο:
1) Ελλάδα – 219 ημέρες!!!
2) Νορβηγία – 61 ημέρες
3) Γαλλία – 43 ημέρες (παρά την τεράστια δύναμη της)
4) Πολωνία – 30 ημέρες
5) Βέλγιο – 18 ημέρες
6) Ολλανδία – 4 ημέρες
7) Γιουγκοσλαβία – 3 ημέρες
8) Δανία (0 ημέρες!!!!!) Είναι γνωστή η ιστορία που ο Δανός βασιλιάς παρέδωσε το στέμμα του σε ένδειξη υποταγής στον μοτοσικλετιστή(!!!!!!!) του Χίτλερ που απλά πήγε να μεταφέρει την αίτηση για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων.
9) Λουξεμβούργο – 0 ημέρες
10) Τσεχοσλοβακία – 0 ημέρες
Εντύπωση προκαλεί το ότι οι περισσότερες χώρες που βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα ήταν αναμφισβήτητα ανώτερες σε υλικό εξοπλισμό και οικονομική δύναμη.

Πάντα αντιστεκόμασταν και θα αντιστεκόμαστε ,τους πονάει γιατί μόνο εμείς μπορούμε, και για αυτό μας τιμωρούν.

Το θέμα όμως αυτή την στιγμή αξίζει να τραβάμε όλα αυτά για μια ευρωπαϊκή ένωση που προσφέρει ανεργία φτώχεια και πείνα ;

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *