Ρώσος αξιωματούχος άμυνας «Δεν μπορούμε να αποκρούσουμε εξωγήινους»

«Παρά το γεγονός ότι αποκαλούνται διαστημικά στρατεύματα, η δύναμη αυτή δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν μια εισβολή εξωγήινων από το εξώτερο διάστημα».
Αυτό δήλωσε Ρώσος αμυντικός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Μόσχα…

Η ανωτέρω δήλωσε ήρθε ως έκπληξη αναφέρει το ρωσικό RT όταν δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα της ασφάλειας έναντι πιθανής εισβολής των εξωγήινων σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δορυφορικό κέντρο ελέγχου Titov.

«Μέχρι σήμερα δεν είμαστε ικανοί για κάτι τέτοιο. Δυστυχώς είμαστε απροετοίμαστοι στο αμυνθούμε σε περίπτωση εισβολής από εξωγήινους πολιτισμούς», δήλωσε ο υποδιευθυντής του κέντρου Sergey Berezhnoy ενώπιον των έκπληκτων δημοσιογράφων.

«Το συγκεκριμένο κέντρο δεν έχει τέτοια αποστολή. Υπάρχουν άλλωστε ήδη τόσα πολλά προβλήματα στη Γη και γύρω από αυτή», πρόσθεσε ο Berezhnoy.

Το κέντρο Titov το οποίο διευθύνεται από τα ρωσικά αεροδιαστημικά στρατεύματα καλύπτει τον έλεγχο γύρω στο 80% των δορυφόρων της Ρωσίας, τόσο στρατιωτικών όσο και πολιτικών.

Το ίδιο εμπλέκεται επίσης και στην εκτόξευση πυραυλικών φορέων και βαλλιστικών πυραύλων και βρίσκεται περί τα 40 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας και επανδρώνεται από προσωπικό 100 περίπου ατόμων τόσο στρατιωτικούς όσο και πολίτες.

Η ρωσική διοίκηση διαστημικών στρατευμάτων δημιουργήθηκε το 2011 μέσω της ολοκλήρωσης σε ένα ενιαίο φορέα διάφορων επιμέρους κλάδων όπως η διοίκηση αντι-βαλλιστικής άμυνας, η διοίκηση αντιαεροπορικής άμυνας στρατηγικών αεροσκαφών και η διοίκηση ελέγχου εξώτερου διαστήματος.

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις που ελέγχει το κέντρο Titov είναι το δίκτυο αντι-βαλλιστικών ραντάρ και ραντάρ αεράμυνας, το κέντρο διαστημικής παρακολούθησης, το διαστημικό κέντρο εκτόξευσης στο Plesetsk καθώς και ένα πεδίο βολής στρατηγικών πυραύλων στην Kura.

rt.com
defencenet

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *