Μία λίμνη στο Όρεγκον εξαφανίζεται μέσα από μια παράξενη τρύπα

Ονομάζεται «Lost Lake» και βρίσκεται στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για μια λίμνη με σκοτεινό μυστικό. Μια οπή στο έδαφος
“καταπίνει” τη λίμνη με αποτέλεσμα να την κάνει μοναδική. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη λίμνη, αλλά όταν έρχεται ο χειμώνας, η μυστηριώδης τρύπα αρχίζει την αποστράγγιση του συνόλου των υδάτων της, αφήνοντας ένα άγονο τοπίο που προκαλεί αμηχανία στους επιστήμονες εδώ και αιώνες.
Αυτό οφείλεται στον ηφαιστειογενή χαρακτήρα της περιοχής και συγκεκριμένα σε σωλήνα λάβας, που λειτουργεί σαν αγωγός για τη μεταφορά του νερού της λίμνης σε άγνωστα βάθη.
Σε δήλωσή του στην τοπική εφημερίδα The Bulletin ο Jude McHugh, εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου ανέφερε: «Γεμίζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω του νερού από το λιωμένο χιόνι και στη συνέχεια στεγνώνει κατά τη διάρκεια της άνοιξης». Σύμφωνα με τον ίδιο η εν λόγω τρύπα υπήρχε ανέκαθεν στην λίμνη.
Οι επιστήμονες λένε ότι μια σήραγγα λάβας, όπως αυτή που απεικονίζεται, είναι υπεύθυνη για την αποστράγγιση της λίμνης, αλλά για το που πηγαίνει το νερό αυτό εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο.

Πηγη endiaferonta

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *