ΠΑΜ: Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε (αλλά και προλάβαμε) το περίεργο παιχνίδι με την «αγορά του χρέους».

Πατριωτικό Μέτωπο
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

Όταν στις 27 Σεπτεμβρίου, το Πατριωτικό Μέτωπο, εξέδωσε ανακοίνωση «για ……
περίεργα παιχνίδια με την αγορά του ελληνικού χρέους» από ελληνοαμερικανούς, οι αντιδράσεις ήταν οι συνηθισμένες, από τα κέντρα που αντιμάχονται το Κίνημά μας.

Ακόμη και Μέλη και Φίλοι του Κινήματος, επηρεασμένοι από το μέγεθος της «αγοράς» (600 δις είναι αυτά βλέπετε!), ζήτησαν από το Πολιτικό Συμβούλιο του Πατριωτικού Μετώπου και τον Πρόεδρό του, «να επανεξετάσουν την κάθετα αρνητική τοποθέτησή μας», απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Δυστυχώς, από ότι δείχνουν τα πράγματα, από τη μία πλευρά δικαιωθήκαμε και από την άλλη, όλα επίσης δείχνουν, πως προλάβαμε μια υπόθεση, που κρύβει από πίσω της κάτι «μεγάλο».

Για σήμερα, ας αρκεστούμε σε μια σειρά από πραγματικά περιστατικά, τα οποία αρχίζουν να φωτίζουν την ιστορία αυτή.

1. Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο του Καναδά, Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο εξουσιοδότηση στα στελέχη της «ομάδας», «Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα END – End National Debt», που οι Σώρρας και Παπαδάκης ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχει παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής, το οποίο ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιο της υπογραφής του δικηγόρου ο οποίος συνέταξε το έγγραφο, ο οποίος και φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.

2. Την ίδια στιγμή, ο Ελληνοαμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, δηλώνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι πρόκειται για απάτη.

3. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ από την πλευρά τους, φαίνεται πως τα έχουν «μπουρδουκλώσει». (Σύνηθες φαινόμενο μετά την προσθήκη του περίφημου Homeland Security, στον μακρύ κατάλογο των πολυπλόκαμων αυτών υπηρεσιών της υπερδύναμης).

Έτσι λοιπόν το FBI, σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογραφικών κύκλων πέραν του Ατλαντικού, φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και να διεξάγει έρευνα. Από την πλευρά του το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, προειδοποιεί για «απατεώνες οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων».

4. Η Bank of Montreal από την δική της επίσης πλευρά, δηλώνει πλήρη άγνοια για τις «καταθέσεις των 600 δις» και οι ανάλογες αρνητικές αντιδράσεις τελικά στο φαινόμενο «πληρώνουμε το ελληνικό χρέος», από «φορείς» που φαίνεται να εμπλέκονται στην όλη υπόθεση, πάνε και έρχονται.

Όπως και να έχει η κατάσταση, η «έγκαιρη προειδοποίηση» του Πατριωτικού Μετώπου, «έπιασε τόπο» και το μήνυμα το οποίο στάλθηκε πέραν του Ατλαντικού, παραμένει: «Εσείς μπορεί να είστε (ελληνο)Αμερικανοί, εμείς όμως, δεν είμαστε (πια), Αμερικανάκια».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *