ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα Κέντα Εξυπηρετησης Πολιτών ( ΠΟΣΕ ΚΕΠ )

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κυβέρνηση, Ευρωπαική Ένωση, ΔΝΤ επιταχύνουν την…
αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου. Γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Τσακίζουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματιών.
Με τις διαθεσιμότητες, τα νέα οργανογράμματα, την αξιολόγηση, τον αποχαρακτηρισμό των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης πάνω από 14000 εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, στα νοσοκομεία και στα Υπουργεία.
Το μεγάλο κύμα των απολύσεων έρχεται στους ΟΤΑ μέσω της άρσης της Προσωρινής Διαταγής με την οποία οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ παρέμειναν στις δουλειές τους.
Στοχεύουν μέχρι τέλους του 2013, 4.000 απολύσεις, μέχρι τέλους του 2014, 25.000 απολύσεις και μείωση του Δημόσιου Τομέα κατά 180 – 200.000.
Με τις ιδιωτικοποιήσεις εκχωρούνται αρμοδιότητες και υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο, φιλέτο για την κερδοφορία τους.
Τα νοσοκομεία ουσιαστικά λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Φύλαξη, καθαριότητα και ένα μέρος της λειτουργίας των λογιστηρίων έχουν περάσει σε εταιρείες, τα ολοήμερα ιατρεία είναι με πληρωμή 5 ευρώ ενώ έρχεται και το χαράτσι των 25 για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων η φύλαξη των σχολείων όπως και των ΑΕΙ περνάει σε εταιρείες security.
Το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες της καθαριότητας και του πράσινου στους ΟΤΑ θα το πληρώσει ο λαός αφού τα ανταποδοτικά τέλη για τα σκουπίδια υπολογίζεται να τετραπλασιαστούν !!
Ερχονται νέα μέτρα. Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ετοιμάζει νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός.
Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
§ Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες μας.
§ Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
§ Καμια ιδιωτικοποίηση, καμια εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
§ Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΠΑΦΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
§ Κανένας πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία. Ολοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
§ ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού

ΠΟΣΕΚΕΠ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *