Δείτε γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχτισαν το χωριό τους μέσα στη θάλασσα – Ο λόγος θα σας κάνει να τους θαυμάσετε!

Στα καταγάλανα στις κοραλλιογενείς θάλασσες ακριβώς έξω από τις ακτές της Μαλαισίας ζει…
μία φυλή που έχει τέτοια στενή σχέση με το νερό ώστε σπάνια βγαίνει από αυτό.

Οταν ο λαός τον Μπατζάου αναζήτησε καταφύγιο στη Μαλαισία ως πρόσφυγες, οι αρχές τους απαγόρευσαν να κατέβουν στο έδαφος της χώρας. Ετσι εκείνη έχτισαν το χωριό τους μέσα στον ωκεανό, με σπιτάκια που στηρίζονται σε πασάλους.

Αντί να μάθουν για την άλγεβρα ή την επιστήμη, τα παιδιά Bajau δοθεί ένα καθαρό και δίδαξε για να πιάσει ψάρια, χταπόδια και αστακούς στα ανοικτά μοναδικά χειροποίητα σκάφη τους.

Τα παιδιά περνούν τόσο πολύ χρόνο στον ωκεανό που τα μάτια τους έχουν προσαρμοστεί να βλέπουν πιο καθαρά κάτω από το νερό. Επίσης έχουν αναπτύξει ένα είδος ναυτίας (σαν αυτή που έχουν οι στεριανοί στη θάλασσα) όταν πατάνε σε στέρεη γη.

Στη σπάνια επαφή που έχουν με τους ανθρώπους της ηπειρωτικής χώρας, η κοινότητα των προσφύγων ταξιδεύει στην κοντινή πόλη Σεμπόρνα, όπου εμπορεύεται θαλασσινά και αγοράζει πράγματα που δεν υπάρχουν στον ωκεανό.

Ο 43χρονος Μαλαισιανός φωτογράφος Ng Choo Kia, επισκέφθηκε αυτή την κοινότητα του ωκεανού και προσπάθησε να απαθανατίσει τη βαθιά σχέση μεταξύ των Μπατζάου και της θάλασσας που αποκαλούν σπίτι τους.

Πηγή: Πρόσφυγες έχτισαν χωριό μέσα στη θάλασσα γιατί δεν τους άφηναν οι Αρχές να βγουν στη στεριά [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/204298/prosfyges-ehtisan-horio-mesa-sti-thalassa-giati-den-toys-afinan-oi-arhes-na-vgoyn-sti#ixzz3YsjgMSAf

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *