ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Σε άρθρο του το περιοδικό Les Enigmes de l΄ Histoire (ν.14, Απρίλιος 2012) με τίτλο « Το ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής» αναφέρεται διεξοδικά στον αποκρυφιστικό χαρακτήρα της « Golden Dawn ».Πρόκειται για μια μυστική εταιρεία που διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο…

την βικτωριανή εποχή στον χώρο του εσωτερισμού.
Αποκρυφιστικό κίνημα που δημιουργήθηκε τον 19ο αι. στο Λονδίνο.Το corpus των μαγικών και ερμητικών μελετών της παραμένει μια σταθερή αναφορά για πολυάριθμες σύγχρονες μυστικές οργανώσεις.Τα επίσημα αρχεία του τάγματος μας πληροφορούν ότι οι αρχές και η διδασκαλία της βασίστηκαν στην Societas Rosicruciana in Anglia (Eταιρεία των Ροδόσταυρων της Αγγλίας) .


έμβλημα του τάγματος Χρυσής Αυγής

Iδρυτής της είναι ο βρετανός αποκρυφιστής , 30χρονος γιατρός William Wynn Wescott που προσχώρησε στον Ελευθεροτεκτονισμό το 1871. Ειδικός μελετητής της Kαμπάλα με μεγάλη επιρροή στον χώρο του αποκρυφισμού δημοσιεύει πολλά ανάλογα έργα και συμμετέχει σε παρακλάδι του φιλοσοφικού ρεύματος της θεοσοφίας.Διατηρεί επαφές με τον φημισμένο μάγο Samouel Liddell Mathers και τον καμπαλιστή William Robert Woodman (και oι 2 ροδόσταυροι της Αγγλίας που θα γίνουν και συνιδρυτές του τάγματος). 

Οι 3 αυτοί μασόνοι , θα θεμελιώσουν το Ερμητικό τάγμα της Golden Dawn ( Χρυσή Αυγή).Το 1888 εγκαθιδρύουν στο Λονδίνο την πρώτη Στοά αφιερωμένη στην ΄Ισιδα –Ουρανία. Η διδασκαλία του τάγματος βασίζεται σ’ ένα σύνθετο σύστημα αναλογιών , αντιστοιχήσεων πολλαπλών τομέων όπως : Kαμπάλα , μαγεία, αστρολογία , ταρώ ,κίνηση πλανητών, αλχημεία, ερμητισμό ,γνώση, παραδοσιακά ιερά κείμενα, αστρικό ταξίδι που παραπέμπει στην μαγική πτήση των Σαμάνων.
Τα μέλη της εντρυφούσαν σε όλες αυτές τις πρακτικές αλλά και στις δοξασίες των αρχαιοελληνικών μυστηρίων, των αιγυπτιακών, του ερμητισμού.Μάθαιναν το εβραικό αλφάβητο ως απαραίτητο εργαλείο για την μελέτη της εβραικής Qaballah.Εξασκούσαν την οραματική tattva χρησιμοποιώντας σύμβολα και χρώματα σ’ εναλλαγή ώστε να παραχθεί φαντασιακό flash. Επιδίδονταν στην εκμάθηση λέξεων μ’ εξουσιαστική δύναμη καθώς και στην προφορά τους αλλά και στις γλώσσες Ενώχ και αγγελική .

Έμβλημα του Τάγμτος Χρυσής Αυγής

Διαννοητές της εποχής διαγκωνίζονταν για να εισέλθουν σ’ αυτή την εταιρεία.Μεταξύ των μελών της συγκαταλέγεται ο ποιητής William Butler Yeats. Ενδεικτική και η αναφορά του εγχώριου ηγέτη της ομώνυμης οργάνωσης στην Ελλάδα, στον Yeats σε προλογικό του σημείωμα ποιητικής συλλογής με τον επίσης χαρακτηριστικό τίτλο, « Tο λαμπρό φως του Eωσφόρου » . Στην ίδια κλειστή αποκρυφιστική οργάνωση με τα αυστηρώς επιλεγμένα μέλη ανήκε και ο θεωρητικός του Σατανισμού Αleister Crowley (1875/1947) : 

« Κάνε αυτό που θέλεις, αυτός ας είναι όλος ο νόμος… πιστεύω στον όφι και στο λέοντα, μυστήριο των μυστηρίων, και το όνομα του είναι Baphomet ». O Crowley ήταν ακόμα μέλος του μασονικού τάγματος Ναού της Ανατολής (Ordo Templis Orienti). 
Σύμφωνα με τον γάλλο Paul Ariès, καθηγητή -ειδήμονα των νεοσατανιστικών ρευμάτων ο οποίος πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης στην Εθνική Σχολή Αστυνομίας και στην Εθνική Σχολή Εισαγγελέων, οι σατανιστές δεν είναι παρά οι συνεχιστές του Αleister Crowley . Σε κεφάλαιο του βιβλίου του « Satanisme et Vampyrisme/Le livre Noir », (Golias 2004) , αναλύει τη στενή σχέση Nαζισμού με Σατανισμό :

pentagram


Golden Dawn Hermetic Order

« Tο εσωτεριστικό τάγμα μαύρης μαγείας « Τάγμα των Γερμανών », το 1912 υιοθετεί τον αγκυλωτό σταυρό και το 1918 το ίδιο τάγμα ιδρύει στη Βαυαρία την « Εταιρεία Thulé », (μυθική πρωτεύουσα της Αρείας Φυλής, των Υπερβόρειων). 

Αυτή η αποκρυφιστική εταιρεία έχει ως επίλεκτα μέλη τον Rudolf Hess ,μελλοντικό υπασπιστή του Χίτλερ και τον Alfred Rozenberg ιδεολογικό καθοδηγητή του. Το 1919 ο ίδιος ο Χίτλερ μυείται στην εταιρεία από τον συγγραφέα Dietrich Eckhart. Σε αυτήν την οργάνωση ο Χίτλερ εκπαιδεύεται στο ρατσιστικό πόλεμο και στην ιδέα της Ανωτέρας Φυλής. Ο Χίτλερ υπουργοποιεί τον Hess ενώ ο Rozenberg μέσα από το βιβλίο του «Ο Μύθος του 20ου αι. » αναπτύσσει το θέμα της λατρείας του αίματος : 
« Το αίμα είναι θεία ουσία και η ύπαρξή του μπορεί να επιτρέψει σε συνδυασμό με τελετουργίες μαύρης μαγείας την επανάκτηση επαφής με τα Ανώτερα όντα ».Αυτή η εμμονή στο αίμα θα δομήσει όλην την ιδεολογία του ναζιστικού κόμματος. Ο δε Ηimmler , αρχηγός των SS, θα επανοικοδομήσει τον πύργο του Wewelsberg για να πραγματοποιήσει εκεί τα απαραίτητα μαγικά τελετουργικά για τη γέννηση του « Υπερανθρώπου ». 
Η Αρεία Φυλή έχει ως αποστολή να κάνει την ανθρωπότητα να ανέλθει σε ένα ανώτερο στάδιο αλλά για να το πετύχει οφείλει να καταστρέψει τη χριστιανική τάξη . O Χίτλερ εξαρχής εκτιμηθήθηκε από το τάγμα ως ικανός λευκός μάγος δηλαδή άνθρωπος που διαθέτει τις ικανότητες να έρθει σε επαφή με τους Ανώτερους Αγνώστους και ύστερα να εμφυσήσει στα πλήθη αυτές τις πνευματικές δυνάμεις που θα έφερναν την Αρεία Φυλή στο προσκήνιο της παγκόσμιας εξουσίας. »


ελληνικό χειρόγραφο από το site του Διεθνούς Τάγματος

Tο πιο επικίνδυνο ίσως στοιχείο σε επίπεδο πνευματικής δραστηριότητας του τάγματος Golden Dawn, είναι το ότι στην κορυφή της πυραμίδας ιεράρχησης μετά τους αρχηγούς και ιδρυτές, βρίσκονται αυτές οι οντότητες που ανήκουν στο αστρικό πλάνο. Οι βαθειά μυημένοι με την απόλυτα εμπεδωμένη πειθαρχία δύνανται να θεωρήσουν ότι λαμβάνουν τελική εντολή για κάποια ενέργεια από το θολό υπερπέραν…


Σήμερα το « Ερμητικό Tάγμα της Χρυσής Αυγής » λειτουργεί με συνωμοτικούς κώδικες και κρυφούς συνδέσμους σε ΗΠΑ, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία. 
Το 2012 αντιπροσωπείες από τις τοπικές εθνικές οργανώσεις πραγματοποίησαν διεθνή συνάντηση στο Λας Βέγκας συμπεριλαμβανομένων τελετουργειών σε ναό της Ίσιδας (http://www.golden-dawn.com). 

Eνδεικτικοί οι στίχοι από το βιβλίο του εγχώριου αρχηγού : «Η εξομολόγησις ενός εθνικού » (εκδ. Νέα Σπάρτη) : « …σιγή στο δάσος , οσμή εγκλήματος ,σύλληψη στιγμής και ανθρωποθυσία».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *