Αναχαιτίστηκε σκάφος από την ιταλική ακτοφυλακή

Βρέθηκε νεκρή μια 22χρονη που ήταν άρρωστη

Μια 22χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σ’ ένα σκάφος που μετέφερε περισσότερους από 300…
μετανάστες και αναχαιτίσθηκε χθες το βράδυ από την ακτοφυλακή στ’ ανοικτά της Σικελίας, αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Πάνω στο μήκους περίπου 15 μέτρων σκάφος βρίσκονταν 339 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους είπαν πως είναι Αιγύπτιοι και Σύροι. Ανάμεσά τους ήταν 138 γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τον σύρο πατέρα του θύματος, η νεαρή γυναίκα, η οποία έπασχε από διαβήτη, ασθένησε στα μέσα της εβδομάδα και υπέκυψε.

Ο Ερυθρός Σταυρός είχε επισημάνει την Πέμπτη την παρουσία του σκάφους, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Αίγυπτο πριν από μια εβδομάδα, και είχε γνωστοποιήσει πως αντιμετωπίζει προβλήματα.

Χάρη σ’ ένα SOS που εστάλη από το δορυφορικό τηλέφωνο ενός από τους πρόσφυγες, η ακτοφυλακή μπόρεσε να εντοπίσει το σκάφος και να το συνοδεύσει ως το λιμάνι των Συρακουσών.

Από τους πρόσφυγες αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευθούν προληπτικά τέσσερις γυναίκες, οι δύο από τις οποίες είναι έγκυες, και δύο παιδιά, το ένα από τα οποία είναι νεογέννητο.

Περισσότεροι από 22.000 μετανάστες έχουν φθάσει από την αρχή του χρόνου, συχνά με αυτοσχέδια πλεούμενα, στις νότιες ακτές της Ιταλίας, δηλαδή σχεδόν τριπλάσιοι απ’ όσοι στη διάρκεια ολόκληρης της περυσινής χρονιάς.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *