Συγκράτηση των αυξήσεων στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου από τις ασφαλιστικές

Πόλεμος με εταιρίες που προσφέρουν «πτωχευτικά» ασφάλιστρα
Παρά την αύξηση των υποχρεωτικών ορίων καλύψεων για την αστική ευθύνη ασφάλισης…

αυτοκινήτου, με κοινοτική οδηγία από το 2011, οι ασφαλιστικές εταιρίες ακολουθούν συντηρητή πολιτική στις αυξήσεις που θα πρέπει να κάνουν λόγω των αναπροσαρμογών των ασφαλιστικών καλύψεων και κατά συνέπεια των αποζημιώσεων .

Ηδη για το τρέχων έτος οι αυξήσεις ήταν περιορισμένες και ο ανταγωνισμός περιορίστηκε στην απορρόφηση μεριδίων της αγοράς που προέκυψαν από το κλείσιμο των ασφαλιστικών του ομίλου Ασπίς το 2009 και πρόσφατα της Commercial Value. Μάλιστα όπως προέκυψε και από τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου της ΕπΕΙΑ οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς αύξησαν τα μερίδια του στον κλάδο του αυτοκινήτου, όπου παλιότερα κυριαρχούσαν ασφαλιστικές με χαμηλά έως «πτωχευτικά» ασφάλιστρα, που κάποιες ήταν και στην ομάδα των εταιριών που έκλεισαν.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς για το 2011 μεσοσταθμικά οι αυξήσεις δεν θα ξεπεράσουν το 10% .Κιαυτό γιατί η παρούσα οικονομική κρίση έχει ακουμπήσει την ασφαλιστική αγορά και ο κλάδος του αυτοκινήτου αποτελεί το «οξυγόνο» των ( μικτών ) εταιριών με δεδομένο ότι στους κλάδους ζωής και σύνταξης εκτός από τον περιορισμό της νέας παραγωγής υπάρχει έκρηξη εξαγορών και «σπάσιμο» συμβολαίων.

Ωστόσο δεν λείπουν και πάλι οι καταγγελίες για εταιρίες που συνεχίζουν την τακτική των «πτωχευτικών» ασφαλίστρων στο κλάδο αυτοκινήτου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρεμβάσεις από την νέα εποπτική αρχή ως προς των έλεγχο των κεφαλαίων των εταιριών αυτών.

asfalisinet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    παραμυθια
    το προηγουμενο εξαμηνο πληρωσα στην ιδια χψ ασφαλεια 260 αυτο τωρα μου ηρθε 300
    τους πηρα τηλεφ και μου λεγαν δικαιολογιες ¨ναι το ξερουμε φταιει ο ενας ο αλλος το φπα και μαλακιες

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *