“ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ”:ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΦΤΗΝΗ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ…

RED ZEPPELIN: «Ευρώπη, Ευρώπη δεν είσαι τίποτ΄άλλο, είσαι μονάχα η συνέχεια του Βαραββά» 

Νίκος Καρούζος

Σημείωση Οίμου-Αθήνας

Αν και μας πρόλαβε (είχαμε σκοπό να το κάνουμε εμείς), ευχαριστούμε τον Μάκη Γεωργιάδη που έβαλε τίτλο στο άρθρο του τον στίχο του σπουδαίου μας ποιητή Νίκου Καρούζου.
Θέλαμε να προσθέσουμε μια διαφωνία που επαυξάνει το νόημα του άρθρου. Αυτή η φράση του Καρούζου έχει και μάλιστα περίοπτη θέση στο απέραντο σκότος των παγκοσμίων σιωνιστικών νοών και είναι αυτή ακριβώς η φράση που κατά την άποψή μας του κόστισε την απώλεια του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας. Δεν ήταν ποτέ δυνατόν να δώσουν το “μεγάλο τους βραβείο” σε έναν ποιητή που κατέγραψε με τόση ακρίβεια την πνευματική τους αστοχία…

Γράφει ο Μάκης Γεωργιάδης

Αίφνης προέκυψε το φαινόμενο «Μένουμε Ευρώπη». Αν αντιπαρέλθουμε σε πρώτο επίπεδο το θλιβερό πολιτικό νόημα τέτοιων διαδηλώσεων, είναι σημαντικό να σταθούμε στον αποκρουστικό πολιτισμικό χαρακτήρα που σφραγίζει τέτοια ρεύματα και πολιτικές συμπεριφορές, οι οποίες δυστυχώς έχουν ριζώσει σα βδέλλες στο κοινωνικό σώμα τα τελευταία 35 χρόνια.

Θα είχε πραγματικά μια ευτράπελη πλευρά το θέμα εάν δεν επηρέαζε, όχι τόσο στο επίπεδο της φυσικής παρουσίας ανθρώπων στις συγκεντρώσεις όσο σαν συνολικότερη αντίληψη, ένα σοβαρό και ευάριθμο κομμάτι της κοινωνίας.

Αντιπαρέρχομαι επίσης το γεγονός ότι πρωτοστάτες και εμφανείς εκπρόσωποι αυτών των ρευμάτων είναι αιωνόβιοι αμετανόητοι δήμιοι του ελληνικού λαού, αρχαιόπληκτοι αδαείς κομμουνιστοφάγοι διαπρέποντες στις τηλεπωλήσεις πνευματικών περιττωμάτων ή οι πρωτοστάτες της κουλτούρας του ΚΛΙΚ και του ΝΙΤΡΟ, τυπάκια δήθεν της ψευτομαγκιάς και του «πουλ – μούρ», του γιαπισμού με τα τζιπ και του νεοπλουτισμού.

Δεν έχει κανείς την απαίτηση από πνευματικά ρετάλια να έχουν υπόψη τους τι έλεγε ο Χατζιδάκις στις εκπομπές του στο Τρίτο Πρόγραμμα για το χαρακτήρα της ΕΕ και την επικείμενη υποδούλωση ενός ολόκληρου λαού συνεπεία (και) της εθελοδουλίας της πολιτικής και πνευματικής του ηγεσίας.

Στο απέραντο σκότος αυτών των νοών δεν έχουν προφανώς καμία θέση οι τελευταίοι στίχοι από το ποίημα τουΝίκου Καρούζου «Πέρα απ΄ την κατανάλωση», οι οποίοι συνθέτουν τον τίτλο αυτού του κειμένου. Στο διά ταύτα λοιπόν «Ευρώπη, Ευρώπη δεν είσαι τίποτ΄ άλλο, είσαι μονάχα η συνέχεια του Βαραββά».

Μόλις δώδεκα λέξεις αρκούν για να περιγράψουν το συνολικό πολιτισμικό υπόβαθρό της Ενωμένης, πλέον, Ευρώπης. Ο πολιτισμός των αδίστακτων ληστών, των Φαρισαίων και των υποκριτών με τους λαούς σε ρόλους όχλου να καλείται να αποφασίσει ποιόν και πότε θα κατασπαράξουν τα θηρία μιας τόσο αποτελεσματικής μηχανής εξόντωσης όπως η οικονομία της αγοράς και των τραπεζιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *