Μεγάλη διαδήλωση Κούρδων στο Στρασβούργο

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στο Στρασβούργο ζητώντας την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν και «δικαιοσύνη» για τις τρεις γυναίκες – στελέχη του κουρδικού κόμματος που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στους δρόμους του Στρασβούργου διαδήλωσαν 10.000 ως 45.000 Κούρδοι, οι οποίοι…
έφθασαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες -κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν δεκάδες γυναίκες που φορούσαν λευκά μπλουζάκια με φωτογραφίες των τριών γυναικών οι οποίες δολοφονήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου στα γραφεία του Κουρδικού Κέντρου Πληροφόρησης.

«Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη για αυτές τις τρεις συντρόφισσες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Ερόλ της Πολιτισμικής Ένωσης της Μεσοποταμίας, λέγοντας πως «δεν έχουμε πια εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές».

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν επίσης  την πρόσφατη σύλληψη 17 Κούρδων στο Μπορντό και την Τουλούζ, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και έρευνας περί εκβιασμών με σκοπό τη χρηματοδότηση του PKK. «Απελευθερώστε τους Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους στη Γαλλία», έγραφε ένα από τα πανό τους.

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *