Οξύνει την κόντρα με τους καθηγητές ο Σίμος Κεδίκογλου

«Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι τους» – «εκτός τόπου και χρόνου η ΟΛΜΕ»

Σε οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και εκπαιδευτικών εξελίσσεται η προαναγγελθείσα απεργία της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία καθηγητών) κατά την έναρξη του σχολικού έτους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε, την Τετάρτη, στην διάρκεια πρωινής εκπομπής του Mega ότι τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκια των εκπαιδευτικών…

Ακόμη σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστές των καθηγητών είπε ότι «η ηγεσία της ΟΛΜΕ, έχει αποδείξει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου».


Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega «το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορείς να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου. Από εκεί και πέρα, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της».

«Είμαι βέβαιος όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες, όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επαναλαμβάνω, θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρίας. Γιατί περί τούτου μιλάμε» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο κλίμα αυτό οι καθηγητές της ΟΛΜΕ συναντώνται την Πέμπτη με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

«Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως» τόνισε σήμερα μετά απο κινητοποίηση που είχε προγραμματισθεί έξω απο το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ.Θέμης Κοτσιφάκης. 

Όπως πρόσθεσε θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς σε όλες τις τοπικές ΕΛΜΕ καθηγητών «για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε»…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *