Ελπίδα στην Ιταλία; Θα πρέπει να στηρίξουμε Λέτα λέει ο Αλφάνο

Ελπίδες «διάσωσης» του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία, αφότου την Τρίτη ο γραμματέας…

του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε πως η παράταξη θα πρέπει να υποστηρίξει τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα στην κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως ολόκληρο το κόμμα μας θα πρέπει να υποστηρίξει τον Λέτα στην ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχουν ομάδες ή φατρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλφάνο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με αξιωματούχο του PDL τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο κ. Αλφάνο κλίνει προς το να στηρίξει τον κ. Λέτα ακόμα κι αν αυτό επιφέρει πολιτικό «διαζύγιο» με τον μέντορά του, τον κ. Μπερλουσκόνι.

Η κυβερνητική κρίση στην Ιταλία προέκυψε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν οι πέντε υπουργοί που πρόσκεινται στον Καβαλιέρε ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους.

Ο κ. Μπερλουσκόνι απέδωσε τις παραιτήσεις και την όλη κρίση στην κυβερνητική πολιτική αναφορικά με αυξήσεις του ΦΠΑ, όπως ο κ. Λέτα κατηγόρησε τον Καβαλιέρε πως χρησιμοποίησε το εν λόγω θέμα ως «άλλοθι» για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν το ξέσπασμα της κρίσης, ο κ. Μπερλουσκόνι ζήτησε από βουλευτές του PDL να παραιτηθούν σε περίπτωση που η Γερουσία τον αποπέμψει από τους κόλπους της, λόγω της τελεσίδικης καταδίκης του για φοροδιαφυγή.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *