Με πολιτικά μηνύματα η παρουσίαση του βιβλίου του Λοβέρδου

Με πολιτικά μηνύματα η παρουσίαση του βιβλίου του ΛοβέρδουΤην ανάγκη «ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου με ειλικρινείς και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες» και «ενός ….
κόμματος ριζοσπαστικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, ανοικτού στην κοινωνία» που θα έχει «όπλο ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρουσίαση του βιβλίου του, με τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από τον αναπληρωτή καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αργύρη Πασσά, τον συγγραφέα Κώστα Κουτσουρέλη και τον δικηγόρο Πάνο Αλεξανδρή μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, απουσία όμως των πολιτικών του φίλων.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι μετά μετά την έκδοση του βιβλίου του με την πολιτική του πρόταση πριν ένα μήνα περίπου συγκροτήθηκε μία ομάδα τριάντα επιστημόνων η οποία άρχισε να δουλεύει για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου εξόδου από την κρίση.

«Τον Φεβρουάριο θα είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι βασικό κριτήριο «είναι να μπορούμε να είμαστε πειστικοί σήμερα, για να σπάσουμε τον τοίχο της αναξιοπιστίας της πολιτικής και να απευθυνθούμε στους πιο απογοητευμένους, σε αυτούς που έχασαν ή φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους».

«Αν δεν νικήσουμε την ύφεση η Ελλάδα μπορεί να μην πτωχεύσει αλλά θα καταδικαστεί να ζήσει στη φτώχεια, την δυστυχία και την εγκληματικότητα», πρόσθεσε.

Υποστήριξε, μάλιστα, «για τέταρτη φορά η Βουλή οδηγείται σε ψηφοφορία για μέτρα δίχως αναπτυξιακό σχέδιο. Το δίλημμα ψηφίζουμε ή πτωχεύουμε έχει μόνον έναν τρόπο επίλυσης. Τη στήριξη της πατρίδας κι αυτό θα κάνω για τέταρτη φορά. Αλλά δεν πάει άλλο με τα περί ανάπτυξης ψέματα, προσχήματα, τα άλλοθι και τις υπεκφυγές».

«Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ρήξη σε κάθε γωνιά του πολιτικού της συστήματος. Ρήξη με τον μεταπολιτευτικό μας κακό εαυτό», κατέληξε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *