Καψής: Το Μάρτιο η ΝΕΡΙΤ αν επιτρέψει η γραφειοκρατία

«Όλα τα χρονοδιαγράμματα γίνονται με κάποιες καθυστερήσεις» είπε ο Παντελής Καψής σχετικά με…

την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, που έχει προσδιοριστεί για τον Μάρτιο

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεότασης μίλησε στον 9.84FM για τις εξελίξεις στο μέτωπο της κρατικής τηλεόρασης και αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων. Μεταξύ άλλων είπε:

Για την επίσημη έναρξη λειτουργίας: Όλα τα χρονοδιαγράμματα γίνονται με κάποιες υποθέσεις … Το πρόβλημα σε όλη αυτή την ιστορία, δυστυχώς, είναι μια τεράστια γραφειοκρατία. Για παράδειγμα, οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ έχουν μια διαδικασία την οποία δεν μπορούμε να συντομεύσουμε. Ο προγραμματισμός αυτή τη στιγμή είναι στις αρχές Μαρτίου να γίνει το επίσημο λανσάρισμα. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιμένουμε μέχρι το Μάρτιο για να εμφανιστεί το καινούργιο πρόγραμμα. Ήδη, από τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς θα περάσει και στην ευθύνη της ΝΕΡΙΤ, να εμπλουτίζεται με καινούργιο περιεχόμενο. 

Και κάποια στιγμή θα γίνει η επίσημη παρουσίαση, μέσα και από μια διαφημιστική καμπάνια. Αλλά, η δημόσια τηλεόραση ήδη αυτή τη στιγμή έχει ένα πλουσιότερο πρόγραμμα από αυτό που είχε πριν από ένα μήνα. Και μέσα στο μήνα θα έχει πολλά καινούργια στοιχεία. Θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για τις υπηρεσίες που θα παρέχονται: «θα υπάρχουν δύο κανάλια και ένα δορυφορικό. Πριν υπήρχε η ΝΕΤ, η ΕΤ3 και η ΕΤ1, η οποία ουσιαστικά είχε ένα πρόγραμμα χωρίς κόστος. Δεν είχε πραγματικό πρόγραμμα. Ουσιαστικά πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο και καλύτερης ποιότητας πρόγραμμα. Αλλά αυτό μένει να φανεί, φυσικά.

Για το κόστος της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης: «Το κόστος των αποζημιώσεων είναι γύρω στα 60 εκατομμύρια συν, πλην, γιατί δεν έχει υπολογιστεί ακόμη. Τους δύο πρώτους μήνες η δημόσια τηλεόραση κόστιζε 2-3 εκατομμύρια, δεν ξέρω ακριβώς, ανάλογα τι θα υπολογίσει κανείς. Δεν υπολογίζω για παράδειγμα το Champions League το οποίο είχε πληρωθεί. Συνεπώς, δεν ξέρω πόσο θα πάει τώρα.. Έγιναν προσλήψεις και κάποια έξοδα για την Προεδρία. Θέλετε να φτάσει συνολικά με τα αθλητικά μεταξύ 10 και 20 εκατομμυρίων. … 

εν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή, αλλά πάντως από τα ποσά που έχουν ακουστεί για 150 εκατομμύρια, για 200 εκατομμύρια, 400 εκατομμύρια, στη Βουλή ειπώθηκε 200 εκατομμύρια, εγώ λέω ότι θα είναι πολύ κάτω από 100 εκατομμύρια. Αλλά, σας δίνω τώρα μια αίσθηση, χωρίς να μπορώ να σας πω με ακρίβεια πόσο είναι, γιατί δεν έχει γίνει αυτός ο υπολογισμός και γιατί είναι δύσκολο, επειδή κάποια από αυτά είχαν ήδη πληρωθεί από την ΕΡΤ».
ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *