ΙΣΑ: Να καταργηθεί ο “ανθρωποκτόνος νόμος Λοβέρδου”

Ο ιατρικός κόσμος δε θα ανεχθεί πλέον τέτοιου είδους αιφνιδιασμούς και διαγγέλματα μέσα από δημοσιογραφικούς κύκλους, χωρίς εμπεριστατωμένη συζήτηση για τους τρόπους και τις ακολουθούμενες πολιτικές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. …

Αφορμή τα δημοσιεύματα περί μετακίνησης 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ. «Δεν είναι δυνατό να επιβάλλονται αιφνιδιαστικά συστήματα που αφορούν τους γιατρούς χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των ιατρικών φορέων.

Χρειάζεται συζήτηση για τον προσδιορισμό ενός εργασιακού πλαισίου που θα διασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας με το χαμηλότερο κόστος», αναφέρουν.

«Περιμένουμε από την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, πριν προβεί σε οποιοδήποτε εισηγητικό κείμενο, να λάβει υπόψιν τις απόψεις και τις θέσεις των Ιατρικών οργάνων», σημειώνει ο ΙΣΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται:

«Όσον αφορά γι αυτούς που άφησαν χωρίς έλεγχο το Ασφαλιστικό Σύστημα Υγείας τόσα χρόνια, πρέπει να τους ζητηθούν ευθύνες με Ονόματα και Διευθύνσεις, κάτι που επί μακρόν ο ΙΣΑ είχε επισημάνει στους εκάστοτε αρμοδίους χωρίς αποτέλεσμα.

»Τα πολιτικά πυροτεχνήματα οι πολιτικές πιρουέτες δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα της κατάστασης.

»Καλούμε τον Υπουργό Υγείας σε άμεση ενημερωτική συνάντηση με τον ΙΣΑ, πριν τη επικείμενη συνάντηση του με την Τρόικα, ώστε, έστω και τώρα, να του καταθέσουμε επίσημα τις απόψεις μας, πως θα μπορούσε να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό φάρμακο με τη χαμηλότερη τιμή, πετυχαίνονται και τους εθνικούς στόχους.

»Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν το μοχλό πίεσης προς την Τρόικα, ώστε να ακυρωθεί ο επαίσχυντος Νόμος Λοβέρδου και να μπει τάξη στη χορήγηση του φαρμάκου, αποδίδοντας στο γιατρό την πλήρη ευθύνη της θεραπευτικής επιλογής

»Τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι Υγεία χωρίς Γιατρούς Δε γίνεται και καλούμε όλους σε μια κοινή προσπάθεια για να μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον Ασθενή Πολίτη».

Πηγή: www.capital.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *