Η Τρόικα κρατάει τη λίστα της διαθεσιμότητας

Η εβδομάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές, στις 22 του μήνα, είναι μια εβδομάδα φωτιά για την κυβέρνηση καθώς θα επιχειρήσει να κλείσει όλα τα θέματα με την τρόικα και να κλείσει αμέσως με την άφιξη των τροϊκανών, όλα τα ανοιχτά μέτωπα…

Ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να κλείσει ειδικά το θέμα του δημοσίου με τη διαθεσιμότητα και τα λουκέτα σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ και να πάρει το πράσινο φως, ώστε μετά τις γερμανικές εκλογές να μπει σε τροχιά η νέα συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ολόκληρη η λίστα των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων μέσα στις επόμενες ημέρες θα συμπληρωθεί με ονοματεπώνυμα. Ουσιαστικά στις 16 του Σεπτεμβρίου η Κυβέρνηση θέλει να πάρει διπλή έγκριση.

Αφενός σε ό,τι αφορά στη λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα με αυτό το κύμα και παράλληλα να λάβει την έγκριση του σχεδίου για την αμυντική βιομηχανία. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έστειλε το σχέδιο στην τρόικα και περιμένει τις απαντήσεις της τρόικας για την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ και τη διάσπαση στα δύο των Αμυντικών Συστημάτων.

Η πρόταση περιλαμβάνει “σπάσιμο” στο πολιτικό και το στρατιωτικό κομμάτι και στη συνέχεια κατάργηση ή αναδιάρθρωση. 

Αντίστοιχα σε ό,τι αφορά στη ΛΑΡΚΟ σχεδιάζεται ο διαχωρισμός ορυχείων και εργοστασίων και στη συνέχεια πώλησή τους σε μια φάση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *