Ένταση μεταξύ Καμμένου – Στουρνάρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την…
καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, απαίτησε τη σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, ενώ ζήτησε να ασκηθεί πίεση στον Βόφλγκανγκ Σόιμπλε για το αναγκαστικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο κ. Καμμένος ρώτησε αν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Καραμανλή είναι σωστά ή αν είναι αυτά που λέει ο νυν πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, ο οποίος, όπως είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι υπόδικος για παραποίηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Στουρνάρας είπε ότι τώρα τα στοιχεία που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι σωστά.

Ο κ. Καμμένος ρώτησε αν επομένως η κυβέρνηση Καραμανλή έδινε ψευδή στοιχεία.

Παρά την προτροπή του προεδρεύοντως Γ. Τραγάκη στον Γ. Στουρνάρα («μην απαντάτε, είναι δυνατόν να απαντάτε εσείς σε αυτή την ερώτηση;») ο υπουργός επανέλαβε ότι τώρα δίνονται σωστά στοιχεία.

Τότε ο Π. Καμμένος απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ και στους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή και τους είπε: «Ε, τώρα ψηφίστε».

«Χρησιμοποιήθηκε τρομοκρατία στη βουλή για τη στήριξη του νομοσχεδίου και η απειλή του ευρώ. “Έσωσα τη χώρα, έσωσα και το ευρώ. Αυτό είναι το σύνδρομο του superman”» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ενώ χαρακτήρισε το success story ως συνεχιζόμενο έγκλημα που μετατρέπεται σε σχέδιο παράδοσης της ελληνικής κυριαρχίας.

zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *