Σκοπιανές αντιδράσεις για απόφαση του υπ. Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι χαρακτήρισε ως «κακή» και με «πολιτική σκοπιμότητα» την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας να μην αναγνωρίζει τις δαπάνες για συναλλαγές με φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή οντότητα, εγκατεστημένη σε μη συνεργάσιμο κράτος.
Ο κ. Στάβρεσκι σημείωσε ότι αφενός πρόκειται για «πολιτική απόφαση», επειδή η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει ένα……
τέτοιο μέτρο προς καμία άλλη γειτονική της χώρα και αφετέρου, πρόκειται για «κακή» απόφαση επειδή αυτό το μέτρο θα βλάψει τους Έλληνες επιχειρηματίες στην ΠΓΔΜ καθώς και εταιρίες από την ΠΓΔΜ.

«Πρόκειται για άσχημο και ατυχώς επιλεγμένο πολιτικό μέτρο. Αντί αυτού, συμβουλεύω τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης που του κατέθεσα τον Φεβρουάριο, καθώς αυτή θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία και θα απλοποιήσει το έργο των επιχειρηματιών στις δύο χώρες», ανέφερε ακόμη ο κ. Στάβρεσκι.

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να επενδύουν στην ΠΓΔΜ λόγω της χαμηλής φορολογίας, ειδικά μετά την αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων στην Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), έχει αναφέρει ότι η συμπερίληψη της ΠΓΔΜ στη λίστα «μη συνεργάσιμων χωρών» του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, στις συναλλαγές τους με τα Σκόπια.

Ο ΣΕΠΕΕ υποστήριξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, που έχουν μεταφέρει μέρος ή το σύνολο των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους στην ΠΓΔΜ, από το νέο έτος δεν θα μπορούν πλέον να δικαιολογούν τις δαπάνες τους για την παραγωγή προϊόντων εκεί.

Ζητά από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας να δοθεί άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, προτείνοντας οι συναλλαγές με την ΠΓΔΜ να αντιμετωπίζονται όπως αυτές των χωρών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

NEWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ!!! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΜΑΙΜΟΥ MAKEDONIJA!!

  Reply
 2. Τ 8

  ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΩ-ΕΜΠΕΔΩΣΩ……….
  Ε ΟΤΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠ…………….
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΣΟΣΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ε [ΕΛΛΑΔΟΣ]ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΓΔΜ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝΕ……………….
  ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ………………………

  Reply
 3. Ανώνυμος

  NA GIRISOYN OLES OI ETERIES PISO NA DOSOYN DOYLIA STOYS ELLHNES….TA LAMOGIA ELLINES SOY LEEI O ALOS… ME THN PROTI DISKOLH THN KANOYME APO THN ELLADA E? LAMOGIA…….

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Oτι έχει σαν στόχο την υπεράσπιση της αμερικανικής επιχειρηματικότητας εις βάρος της ελληνικής για να είναι εξαρτώμενη υιοθετείτε από τους κυρίους της κυβέρνησης που ούτε έλληνες είναι ούτε ευρωπαίοι

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *