Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Με ένα κλικ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα γίνεται, πλέον, η ανανέωση της κάρτας ανεργίας, ρύθμιση που θα μειώσει τις ουρές στον ΟΑΕΔ και αφορά 800.000 εγγεγραμμένους ανέργους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους» στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται πως με την…
αξιοποίηση του Διαδικτύου «δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, αλλά θα αρκεί η ψηφιακή και εξ αποστάσεως επιβεβαίωσή τους ότι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία».

«Δίνουμε λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα της καθημερινότητας. Βάζουμε οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές του ΟΑΕΔ. Η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται καμία επίσκεψη στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Περίπου 1.000 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, που μέχρι τώρα απασχολούνταν με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, θα μπορούν να ασχοληθούν με δράσεις εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων. Με το νέο σύστημα θα καταγράφονται 4.250.000 λιγότερες επισκέψεις στον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να δοθεί λύση στις ουρές που παρατηρούνται.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *