«Τελείωσαν» το χώρο της Υγείας σε λιγότερο από έναν χρόνο>>


Για λειτουργική και οικονομική «σηψαιμία» στο χώρο της Υγείας κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου…
«Η καθημερινότητα είναι χειρότερη από ποτέ για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, που βασανίζονται μπαίνοντας σε τεράστιες λίστες αναμονής για να υποβληθούν σε οποιαδήποτε θεραπεία. Τεράστια προβλήματα υπάρχουν και σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η τέως Υπουργός ισχυριζόταν ότι οι πολίτες κατέφυγαν στα νοσοκομεία λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά η πραγματικότητα που ομολογούν οι ίδιοι οι πολίτες είναι ότι προτιμούν να πληρώνουν για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας από τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες λειτουργούσαν στα όριά τους, σήμερα υπολειτουργούν», δήλωσε ο Βουλευτής ο οποίος αναφέρθηκε στα τεράστια, συνεχώς αυξανόμενα χρέη των νοσοκομείων.
«Τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος του Αυγούστου, άγγιξαν τα 2,2 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 600 εκατομμύρια ρυθμίζονται μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση αλλά το πρώτο δίμηνο του 2010, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς προμηθευτές έφτασαν τα 1,6 δισ. ευρώ, δηλαδή, νέα χρέη που σωρεύονται και δεν πληρώνονται!», κατέληξε ο Βουλευτής.
Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τους Υπουργούς τι μέτρα θα ληφθούν και πότε για να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η κατάσταση στο χώρο της Υγείας και πόσα είναι τα χρέη των νοσοκομείων μέχρι σήμερα, μεταξύ αυτών και εκείνων στο Νομό Αχαϊας.

nikosnikolopoulos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *