Θρίλερ με την απαγωγή του γιού πασίγνωστου γιατρού – Οι συνομιλίες των δραστών με τους γονείς τους παιδιού!

Ο 15χρονος μαθητής άκουγε δεμένος τους…
απαγωγείς να συνομιλούν με τους γονείς του – Η σκέψη της αστυνομίας, που οδηγεί πολύ κοντά στη σύλληψή τους…

Ανάστατη και σοκαρισμένη είναι η τοπική
κοινωνίας της Λοκρίδας, από την είδηση της απαγωγής του 15χρονου μαθητή, με τη μέθοδο «της τίγρης». Το παιδί –γιος γνωστού στην περιοχή χειρουργού ορθοπεδικού – πήγαινε την περασμένη Παρασκευή στο φροντιστήριο αγγλικών όταν ξαφνικά άγνωστοι το άρπαξαν και το έβαλαν με τη βία σε ένα λευκό βαν.

Οι απαγωγείς κράτησαν τον 15χρονο στο βαν με δεμένα τα χέρια και τα μάτια και για δυο ώρες περίπου, που κράτησε η ομηρία και η επικοινωνία με τους γονείς, έκαναν βόλτες στην περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα άφησαν τον μαθητή στη θέση “δεξαμενή” στις Λιβανάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά οι απαγωγείς ζήτησαν 200.000 ευρώ από τους γονείς. Τους είπαν επίσης ότι όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και χωρίς να εμπλακεί η αστυνομία. Όταν οι γονείς τους είπαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι είναι παράλογα τα ποσά που ζητούν, οι απαγωγείς σταδιακά άρχισαν να ζητάνε όλο και λιγότερα πέφτοντας στα 20.000 ευρώ και τελικά στα 12.000.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο περνούσε η ώρα και συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση οι απαγωγείς έδειχναν ότι διαφωνούσαν μεταξύ τους για το ύψος του ποσού, ενώ τους είχε κυριεύσει πανικός. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν δόθηκαν τα λύτρα και οι απαγωγείς άφησαν τον 15χρονο ή αν απελευθέρωσαν τον μαθητή γιατί κατάλαβαν ότι η αστυνομία είχε μπει στο παιχνίδι και είχε αρχίσει να “χτενίζει” την περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί το λευκό βαν, το οποίο έχει μπει στο “μικροσκόπιο” του εγκληματολογικού και ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες τους συνδέουν με μια απόπειρα ληστείας που έγινε πρόσφατα στο σπίτι της οικογένειας, όπου οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εισβάλλουν στο σπίτι. Τα πρόσωπά τους φαίνονται σε κάμερα ασφαλείας της οικίας, γεγονός που βοηθά τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί επίσης μετέφεραν τα ρούχα του παιδιού στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να αναζητηθεί γενετικό υλικό, το οποίο ενδέχεται να ανήκει σε κάποιον από τους δράστες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά κατά τη διάρκεια προσαγωγών υπόπτων.

«Η αρπαγή της τίγρης»

Τα χαρακτηριστικά της είναι ότι η απαγωγή είναι ολιγόωρη, το θύμα κρατείται συνήθως σε όχημα, τα λύτρα είναι λίγα, ενώ βασικός σκοπός των δραστών είναι η αρπαγή να λήξει γρήγορα πριν κινητοποιηθεί η Αστυνομία. Παρουσιάστηκε ως φαινόμενο αρχικά σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *