Εξεγέρσεις – καρμπόν παντού

Ειδικού Συνεργάτη

Παρακολουθούμε τους πηχυαίους τίτλους και τις τραγικές εικόνες που μεταδίδουν οι τηλεοράσεις για τα γεγονότα της Τυνησίας , της Αιγύπτου , της Υεμένης και αλλού και αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει;

Πολλοί αναλυτές θέλουν να μας πείσουν ότι οι φτωχοί, αδικημένοι πολίτες των…
 χωρών επαναστάτησαν και θέλουν να ανατρέψουν τα αυταρχικά καθεστώτα που τους κυβερνούν εδώ και χρόνια. Υποστηρίζουν ότι οι λαοί επιτέλους αφυπνίζονται και διώχνουν τις διεφθαρμένες εξουσίες, η Αμερική χάνει τους συμμάχους της στη Μέση Ανατολή κ. ά. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;.

Πρώτα απ’ όλα ο Αμερικανός Πρόεδρος με νηφαλιότητα και ηρεμία δήλωσε: «Ο λαός της Τυνησίας έδειξε θάρρος και αποφασιστικότητα». Επίσης ,η υπουργός Εξωτερικών κ. Κλίντον έσπευσε να δηλώσει ότι «ο αγώνας των Τυνησίων αποτελεί προειδοποίηση για τους ηγέτες της Μέσης Ανατολής». Δηλαδή καμία ανησυχία για τα αμερικανικά πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Μετά τη Γεωργία, τη Σερβία, το Λίβανο ,την Ουκρανία τώρα η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία , η Υεμένη και άλλες. Όλες οι χώρες ακολουθούν συστηματικά τα ίδια βήματα λες και τις κατευθύνει ο ίδιος μαέστρος, αλλά και οι εξεγέρσεις των πολιτών έχουν παρόμοια ονόματα – «Γιασεμί», «Κέδρος», «Τουλίπα» κτλ. ¨

Μήπως φέρουν την υπογραφή της National Endowment for Democracy που υπάγεται στις υπηρεσίες ασφάλειας της Αμερικής, και της «Ανοιχτής Κοινωνίας» (Open Society Foundation) του κ. Σόρος;

Γιατί, από όσα βλέπουμε, ακολουθούν το πρότυπο της «Πορτοκαλί επανάστασης» με στόχο να προκαλέσουν χάος. Με τη δημιουργία χάους σε μια χώρα καταρρέει η οικονομία, εξαφανίζεται η συμμετοχή του κράτους στην οικονομική ζωή, ιδιωτικοποιούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις και τρέχει το ΔΝΤ για να τη σώσει…..

Στόχος όλων αυτών που εμπνεύστηκαν τη θεωρία του οικονομικού χάους είναι να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι προσκείμενες στη Δύση ηγεσίες, η ελίτ που βρίσκεται δίπλα τους και οι λαοί να πεθάνουν από την πείνα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια η Middle East Partnership Initiative εργάστηκε με όλες της τις δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική για να διαδώσει το μοντέλο της «αμερικανικής δημοκρατίας». Ο αγώνας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας άλλαξε και απέκτησε ηπιότερη μορφή.

Η τότε υπουργός εξωτερικών κ. Ράις δήλωσε το 2005: «Θα αλλάξουν τα σύνορα 22 χωρών από το Μαρόκο μέχρι την Υεμένη». Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες της περιοχής θα τεμαχιστούν σε μικρά κρατίδια που θα εξαρτώνται και θα ελέγχονται πλήρως από το παγκόσμιο κεφάλαιο. Τα εθνικά κράτη θα αποτελούν μακριά ανάμνηση….

Μόνο η γονιδιακή μνήμη των λαών της ευρύτερης περιοχής, που έπεσαν θύματα των μεγάλων συμφερόντων από το 1900 μέχρι σήμερα , μπορεί να ανατρέψει αυτά τα σχέδια. Διαφορετικά….

http://www.elzoni.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

20 Comments

  1. ελενα

    δεν διαφψνψ σε οσα λες ισα ισα ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενη να συνομιλω με ατομα που εχουν τεκμειριωμενη αποψη!!απλα εγω το ειπα γιατι ολοι οι αφροτες απο καιρο και κατω (φαγιουμ λουξορ ασουαν)και γενικα κατα μηκος του νειλου απο το φραγμα και μετα ειχαν την ευλογια της γης!ανεξαρτητα αν καποιοι ωφεληθικαν σε μεγαλυτερο βαθμο,ωφελησε και τους ιδιους αγροτες για τα προς το ζειν!και μην ξεχναμε πως δεν αρκουσε μονο το βαμβακι που ακομα το εχουν και ειναι το καλυτερο στον κοσμο ,αλλα και η διαβιωση των αιγυπτιων!!εξ αλλου πριν το φραγμα υπηρχαν πολλα προβληματα με τα νερα του νειλου τοσα που ειχαν κυνδινευσει και ολοι οι αρχαιολογικοι χωροι και ειχαν οι περισσοτεροι "θαυτει"οπως το μεγαλυτερο του αμπου σιμπελ…δεν διαφωνω παρα αυτα,εκει πουειμαι αντιθετη ειναι στο θεμα..περιβαλον η ανθρωπος..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Οι εξεγέρσεις υποκινούνται από τον διεθνή σιωνισμό με απώτερο σκοπό την νέα παγκόσμια κυβέρνηση.Καμιά σχέση με δημοκρατία και άλλα τέτοια κουραφέξαλα που μας τσαμπουνάνε.Είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο γιαυτό και οι λαοί "πέφτουν" τόσο εύκολα στην παγίδα.Ξεχάσατε κιόλας το "λεφτά υπάρχουν";Καμιά εξέγερση-ταραχή-επανάσταση δεν πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα.Θα γινόταν αν δεν δεχόμασταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο-Παγκόσμια Τράπεζα-George Soros.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Φίλη Ἔλενα, συμφωνοῦμε ἐπὶ τῆς πολιτικῆς καὶ διαφωνοῦμε ἐπὶ τῆς γεωργικῆς πολιτικῆς (μὲ ἀφορμὴ τὴν χθεσινὴ συζήτηση περὶ φράγματος Ἀσσουάν)!
    Ἐξηγοῦμαι:
    α) Ἡ ὀργάνωση τῆς γεωργίας στὶς τριτοκοσμικὲς χῶρες ἔχει σκοπό:
    -τὴν ἐξυπηρέτηση τῶν ἀγροτικῶν ἀναγκῶν τῶν χωρῶν τῆς Δύσης (καφές, μπανάνες, καουτσούκ, τσάϊ, κακάο, βαμβάκι, κτλ)
    -τὴν ἐξαγωγὴ πρωτεϊνῶν καὶ ἀμύλου (καὶ ἐνέργειας) πρὸς τὴν Δύση, τὴν στιγμὴ ποὺ ὁ πληθυσμοί τους πεινᾶνε.
    -τὴν ἐξάρτηση τῆς τοπικῆς γεωργίας ἀπὸ μηχανική (τρακτέρ κ.ἄ.), χημική (φυτοφάρμακα-λιπάσματα) καὶ γεωργικὴ τεχνολογία (ὑβρίδια).
    Ὑπ' αὐτὴν τὴν ἔννοια ἡ ἔκφραση ποὺ εἶχες γράψει "ἀνάπτυξη τῆς γεωργίας" μοῦ φαίνεται λάθος.
    β) Τὸ φράγμα τοῦ Ἀσσουὰν, ἐκτὸς τοῦ ὅτι ἄλλαξε τὴν ὑδρολογικὴ ἰσορροπία τῆς Ἀνατολικῆς Ἀφρικῆς ἔχει ὁδηγήσει σὲ συγκεκριμένα περιβαλλοντικά προβλήματα:
    -μείωση τῆς γονιμότητας τῶν χωραφιῶν βορείως τοῦ φράγματος,διότι ἔπαψαν νὰ ἐμπλουτίζονται ἀπὸ τὴν γόνιμη ἰλὺ τοῦ ποταμοῦ,
    -καταστροφὴ τοῦ Δέλτα τοῦ Νείλου καὶ τῶν ὑγροτόπων του
    – μείωση τῶν ἁλιευμάτων τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου
    -ἀσθένειες στὴν περιοχὴ τοῦ φράγματος ὀφειλόμενες στὴν ἀνάπτυξη ἑνὸς εἶδος σαλιγγαριοῦ στὶς περιοχὲς ἐκεῖνες.
    Ὁ κατάλογος εἶναι μεγάλος, ἀλλὰ δὲν θέλω νὰ κουράσω ἄλλο.

    Εἶναι βλακῶδες νὰ ἀλλάζουν οἱ ἄνθρωποι τὸν χάρτη, ἐνῶ δὲν ἔχουν γνώση τῆς δυναμικῆς ἰσορροπίας τῆς Γῆς.
    Κάτι ἀνάλογο ἔχει γίνει καὶ στὴν Ἑλλάδα, μὲ τὸ περίφημο φράγμα τῆς Μεσοχώρας.
    Κυναίγειρος

    Reply
  4. Ανώνυμος

    3,01 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΚΙΝΗΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΣ 50ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟΧΗ 60ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΦΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΝΑ ΤΟ ΨΙΦΗΣΕΙ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Φίλε 3.05΄ ἡ πολιτική σου διορατικότητα μοῦ φαίνεται μυωπική:
    Θὰ εὐλογοῦσε κάτι ὁ πλανητάρχης ἂν ἦταν πρὸς τὴν πραγματικὴ χειραφέτηση τῶν λαῶν; Ἐδῶ στὶς ΗΠΑ τοὺς ἔχουν κάνει τοὺς ἀνθρώπους στρατιωτάκια ἀκούνητα, ἀμίλητα, ἀγέλαστα.
    Ἐκτὸς κι ἂν ὅσα γράφεις εἶναι ἐκ τοῦ πονηροῦ…
    Κυναίγειρος

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ , ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
    ΥΠΗΡΞΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΩΞΑΤΕ.
    ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΜΕ ΛΕΓΑΤΕ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ.
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.
    Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΠΕΘΑΝΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ
    ΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝ??ΑΦΟΥ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙΔΙΑ
    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ
    ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΣΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΟΙ "ΔΟΥΛΟΙ"

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Μαλλον εσύ δεν θες να καταλαβεις τι σου λεω.

    Αυτος που είναι Ελλήνας πραγματικά δε το διατυμπανίζει ουτε το βαζει σα βιτρινα με σημαιές.

    Και μη ξεχνάς οι υποστηρικτες του 'Ελλας ελλήνων ορθοδόξων' ευθυνονται για το μεγαλύτερο κακό της χώρας.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ 2.31.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ?
    ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΦΟΒΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ?
    ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΝ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ?
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ?
    ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΙΠΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ.
    ΤΥΧΑΙΟ??????

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΓΙΝΕΤΕ.
    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΛΠΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
    ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΕ Η ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ.
    ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ

    Reply
  11. ελενα

    φιλοι του μπλοκ ενημερωνετε σας παρακαλω!!σημερα γινοντε αναταραχες εχουν κατεβει και διαδηλωτες υπερ του προεδρο και πεφτει ξυλο και σφαιρες στην πλατεια!!οτι νεα εχετε να τα ανεβαζετε παρακαλω!μεχρι την παρασκευη θα γινει μακελιο..κριμα τον κοσμο κριμα…οι αλητες

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Μια μια τις ερωτησεις…

    ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΟΟΧΙ?

    Οταν λες λαικα κομματα τι εννοείς; Λαικό (Σοσιαλιστικο) ειναι κ το πασοκ.

    ΝΑΙ??? Οι φωνές κατά της μαζικοποιήσης και του ομαιμου κατα της καρτας του πολίτη και οι φωνές της ελληνικής αοζ σου λενε κατι;
    ΟΟΧΙΙΙ???

    ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
    ΤΙ ??

    Επειδη δεν αναφέρει στα εργατικά συνθήματα τη λέξη Έλληνας πάει να πεί οτι ειναι ανθέλληνες;; Τι κολήματα είναι αυτά; Και ΠΑΜΕ=κκε=ΕΑΜ=επαναστατικος αγνώνας

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΨΥΛΙΑΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ?
    ΑΣ ΤΟ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ.

    Το αυτο.

    Reply
  13. ελενα

    αρα ειτε η μαιμου δεν εβρισκε μπανανες η που αυτοπυρποληθηκε ο τυνισιος αγροτης θα γινοταν η εξεγερσης του μανγκο…αυτα λεω φιλαρακια τοσες μερες !!και ολοι λυσιαξανε να μας πεισουν πως εγιναν τυχαια και ξαφνικα!!βρε αφηνουν οι περιουσιοι κατι στην τυχη?σημερα κανουν διαδηλωσεις υπερ του προεδρου!γιατι πιστευα απο την πρωτη μερα πως θα γινει κολαση?και εχει αρχισει ο χορος των μπιζελιων…καθοτι ειμαστε στην πρασινη αναπτυξη και στην διασωση του πλανητη ?ολα εν σοφια βρε παιδι μου!!ολα εν σοφια…

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Έτσι είναι φίλε μου, 2.18 το καθεστώς στηρίζεται σε 5 πόδια.

    Η λύση πρέπει να έρθει εξω-συστημικά και όχι μέσα από το χάος για να μας φορέσουν το κοστούμι που έχουν ετοιμάσει για μας. Ας μην τσιμπάμε από προβοκάτσιες τύπου νομικής…
    Ψυχραιμία και ενότητα.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΩ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?
    ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΛΕΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
    ΕΞΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝΕ.
    ΠΑΣΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΡΑΧΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ.
    ΒΛΕΠΕ ΝΟΜΙΚΗ.
    ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΟΧΙ ????
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΟ?
    ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
    ΤΙ ??
    ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ?
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΨΥΛΙΑΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ?
    ΑΣ ΤΟ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *