Κουβέλης: Ναι στην πολιτική σταθερότητα, αλλά όχι με υποχωρήσεις στην τρόικα

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου…

Βενιζέλου εξαπολύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως επισήμανε, η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα, η οποία όμως δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι υπήρχε σχέδιο εκλογών που απετράπη από τους εταίρους. «Υπήρχε σχέδιο εκλογών. Θεώρησαν ότι μπορούσε η Νέα Δημοκρατία, έστω και με επαναληπτικές εκλογές, υπό το βάρος διλημμάτων και πόλωσης, να πετύχει αυτοδυναμία. Οι αποτρεπτικές παρεμβάσεις των ευρωπαίων εταίρων υπήρξαν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η θέση της κυβέρνησης, ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα. Η αποφυγή της κοινωνικής-πολιτικής αποσταθεροποίησης και του ενδεχομένου εκλογών από «ατύχημα» δεν θα γίνει με καταναγκασμό, αλλά με ουσιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Το ενδεχόμενο να προκύψουν εκλογές από επιλογή, βεβαίως δεν μπορεί να αποκλειστεί», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.

Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του

Όσον αφορά το κάλεσμα Τσίπρα για συνεργασία με την Αριστερά, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρει τη ΔΗΜΑΡ ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης της παραμονής της στο ευρώ και την ΕΕ.

«Θεωρούμε ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο πόλος για τον οποίο εργαζόμαστε, τόσο θα μπορεί να προωθεί πολιτικές υπέρβασης του δίπολου. Τόσο θα επικρατεί η πολιτική των ευρύτερων συμπαρατάξεων για την προώθηση ουσιαστικών αλλαγών και αποδέσμευσης από επαχθείς όρους του Μνημονίου και την ανασυγκρότηση της χώρας με μεταρρυθμίσεις, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή», τόνισε.

Ερωτηθείς αν υπολογίζει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια συγκρότησης του «τρίτου πόλου», είπε: «Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του. Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής».

Για τη δημοσκοπική κάμψη που εμφανίζει η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «ποτέ δεν πολιτευτήκαμε με βάση τις δημοσκοπήσεις. Αυτές είναι «φωτογραφίες» που δεν αποτυπώνουν τη δυναμική των εξελίξεων. Όποια κάμψη έχουμε, εκφράζει την ανάγκη να απαντηθούν ερωτήματα σε σχέση με την επανατοποθέτησή μας στο πολιτικό σκηνικό. Η δημοσκοπική υποχώρηση θα αντιστρέφεται όταν γίνονται ευδιάκριτα όσα επισημάναμε και αναδειχθεί η υπεύθυνη, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και στη νέα φάση.»

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *