Τεράστια η καταστροφή από την πυρκαγιά στο πεδίο βολής Γουβών (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

150 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες νωρίς το μεσημέρι στο πεδίο βολής στις Γούβες…

Τη φωτιά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 7 οχήματα της πυροσβεστικής, 20 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 3 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ σηκώθηκε και ένα ελικόπτερο…

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγω για ανάφλεξη βλήματος στα πλαίσια άσκησης. Τα παραπάνω εξετάστηκαν από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής και ήδη έχουν βρεθεί οι υπαίτιοι οι οποίοι μάλιστα θα παραπεμφθούν στη στρατιωτική δικαιοσύνη με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης αναφέρεται:

Χθες 01-08-2013 και περί Ω:/12:13 εκδηλώθηκε πυρκαγιά πλησίον του πεδίου βολής της ΣΕΑΠ στο ΔΔ των Κ. Γουβών του Δ. Χερσονήσου, η οποία πολύ γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα με 19 άνδρες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 3 υδροφόρα δημοτικά οχήματα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από την πυρκαγιά που είναι υπό μερικό έλεγχο έχει καεί χορτολιβαδική έκταση 150 στρεμμάτων. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Ανακριτικού Γραφείου της ΔΠΥ Ηρακλείου εντοπίστηκαν οι υπαίτιοι αυτής πυρκαγιάς. Μετά από προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα θα ληφθούν απολογίες κατηγορουμένου από τους ημεδαπούς Ε.Β. και Κ.Σ.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *