Τελευταία Νέα

Ο.Κ.Δ.Ε.: Η ΕΡΤ να γίνει η δική μας πλατεία Ταξίμ!

Όχι στο κλείσιμο – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Όλοι στις Συγκέντρωσεις για την υπεράσπιση της ΕΡΤ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 6μμ….
Αθήνα: στα κεντρικά της ΕΡΤ (Μεσογείων)

Θεσσαλονίκη: έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3, στη λεωφόρο Στρατού

Όλοι στη Γενική Απεργία Πέμπτη 13/6 στις 11πμ στις εγκαταστάσεις τις ΕΡΤ/ΕΡΑ σε όλες τις πόλεις
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

– Για να τσακίσουμε το πραξικόπημα του Σαμαρά ενάντια σε ΕΡΤ και εργαζόμενους

– Για να διώξουμε τη λαομίσητη Χούντα της Συγκυβέρνησης

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Το πραξικόπημα του Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ εν μία νυκτί έχει ξεσηκώσει απέναντί του την παλλαϊκή αγανάκτηση και οργή. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός δεν θα επιτρέψουν:

– Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, το πέταγμα αυτών και των οικογένειών τους στον καιάδα της ανεργίας, μαζί με τα υπόλοιπα εκατομμύρια άνεργους και εξαθλιωμένους.

– Τη διάλυση ενός οργανισμού με τεράστια ιστορία, υποδομές και πολλαπλές δραστηριότητες (ενημερωτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές).

– Την εκποίηση της τεράστιας περιουσίας της ΕΡΤ (π.χ. ψηφιακό αρχείο) στα αρπακτικά των ιδιωτικών καναλιών, στους αρχιερείς των σκανδάλων και της διαπλοκής.

Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πυροδότησαν ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, που είναι ταυτόχρονα και κύμα αγανάκτησης και μίσους ενάντια στη συγκυβέρνηση.

Τώρα είναι η ώρα. Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους και άνεργους, τους νέους, τους φτωχούς. Για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που υφίσταται όχι μόνο τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και την ταπείνωση από τους επίδοξους δικτατορίσκους, που νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνούν με διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιστρατεύοντας και δέρνοντας όποιον απεργεί και αντιστέκεται. Που νομίζουν ότι μπορούν να μας χλευάζουν με την… «ανάπτυξη».

Τώρα είναι η ώρα. Οργανώνοντας γύρω από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έναν ανυποχώρητο αγώνα αλληλεγγύης και ανατροπής. Ενισχύοντας τις καταλήψεις των κτηρίων της ΕΡΤ. Μετατρέποντάς τα σε κέντρα αγώνα, απ’ όπου θα ξεκινούν μαζικές διαδηλώσεις. Οργανώνοντας την περιφρούρηση του αγώνα από τα ΜΑΤ, που όπως κατέβαζαν τους πομπούς, έτσι θα επιχειρήσουν με κυβερνητική εντολή να αδειάσουν και τα κτήρια της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους και τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Μπορούμε να σταματήσουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις χιλιάδες απολύσεις, βάζοντας έτσι έμπρακτα φρένο στη σχεδιαζόμενη λαίλαπα απολύσεων σε όλο το Δημόσιο. Κάνοντας έτσι ένα βήμα εμπρός για τη σωτηρία των μισθών και συντάξεων, των συλλογικών συμβάσεων, των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ σημαίνει αγώνας για την ανατροπή της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, που θέλει να μας κυβερνάει με τρομοκρατία, διατάγματα και επιστρατεύσεις. Να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε παντού, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο και ομοσπονδία, απαιτώντας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΤΩΡΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέχρι τη νίκη, μέχρι να τους διώξουμε.

Ο.Κ.Δ.Ε. Oργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *