Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων αποφασίστηκε να κατασκευαστεί στην περιοχή του Ελαιώνα σε οικόπεδο που ανήκει στον Ενιαίο Σύνδεσμο Αττικής…
Ο δήμος Αθηναίων θα αναλάβει την χρηματοδότηση του έργου και ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 13,8 εκ. Ευρώ.

Μετά την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης, τα απορριμματοφόρα δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά στον Ελαιώνα απ´ όπου θα ξεκινούν μεγαλύτερα οχήματα, τα οποία θα μεταφέρουν στον τελικό προορισμό, σε συμπιεσμένη μορφή, μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών, με λιγότερα δρομολόγια.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μείωση του λειτουργικού κόστους και εξοικονόμηση πόρων.

Η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα γίνει σύμφωνα με τους εγκριθέντες περιβαλλοντικούς όρους, που προκύπτουν από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία και με δημοπράτηση ανοιχτού διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο Σταθμός θα εξυπηρετεί τους δήμους Αθηναίων και Αιγάλεω. Σε έκτακτες περιπτώσεις, με απόφαση του Ενιαίου Συνδέσμου Αττικής, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα εξυπηρετεί και απορριμματοφόρα των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Νίκαιας – Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *