Τελευταία Νέα

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ:Η αφαίμαξη των στρατιωτικών διαλύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

“Τετέλεσται…”! Οι διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών για νέες περικοπές στο εισόδημα των στρατιωτικών έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση. Δεν πάει άλλο!

Το Onalert δέχτηκε “κατακλυσμό” αγανακτισμένων μηνυμάτων σας,με τη δημοσίευση της είδησης για το νέο “τσεκούρωμα” που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο ,επικεφαλής του οποίου είναι ο……
πρώην ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος που σίγουρα γνωρίζει από πρώτο χέρι τα οικονομικά των στρατιωτικών.

Η αφαίμαξη των στρατιωτικών συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι θα υποστούν νέα δραματική μείωση στο μηνιαίο εισόδημά τους:

Το επίδομα ειδικής απασχόλησης των στρατιωτικών που ξεκινά από τα 162,73 και φθάνει τα 375,65 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον βαθμό θα περιοριστεί μεταξύ 81,37 και 187,83 ευρώ!

Το χειρότερο όλων είναι ότι κανείς ούτε από το υπουργείο Οικονομικών,ούτε από το ΥΕΘΑ δεν βγαίνει να πει οριστικά και τελεσίδικα τι έχει ακριβώς στο μυαλό της να κάνει με τους μισθούς των στρατιωτικών. Αυτή η αβεβαιότητα,αλλά και η έλλειψη ελπίδας έχει αρχίσει να προκαλεί κλίμα διάλυσης στις ΕΔ κι αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ ,υπό τον Πάνο Μπεγλίτη.

Οι στρατιωτικοί αισθάνονται ότι τους έχουν βάλει στη γωνία,χωρίς κανείς να τους δίνει σημασία,χωρίς κανείς να αναγνωρίζει τις δεδομένες ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους . Βιώνουν καθημερινά μία απίστευτη και ανεξήγητη αδιαφορία της επίσημης Πολιτείας όχι μόνο για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά τους.

Ούτε ένα μέτρο που θα αποτελούσε αντιστάθμισμα στη λεηλασία που έχουν υποστεί δεν έχει ληφθεί. Ανακοινώσεις έχουν γίνει πολλές. Περί δίκαιων μεταθέσεων άκουσαν και βίωσαν φέτος το ακριβώς αντίθετο. Για πρώτη φορά φέτος αξιωματικοί κλήθηκαν να πληρώσουν από τη τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησής τους! Στις μεταθέσεις εξωτερικού έγινε το έλα να δεις!

Με το καυτό πρόβλημα της στέγασης κανείς δεν έχει ασχοληθεί και την ίδια ώρα βλέπουν τις παραχωρήσεις στρατοπέδων να συνεχίζονται αλόγιστα,χωρίς στόχο και σχέδιο. Εκτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη κατασκευή οικιών για στρατιωτικούς,χαριζονται εδώ κι εκεί!

Οι στρατιωτικοί μας δίνουν μάχη επιβίωσης. Ειδικά οι νεότεροι,αυτοί που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των ΕΔ,αυτοί που αποτελούν το μέλλον. Δεν βλέπουν ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους,ποια η προοπτική τους και ποια η ελπίδα τους. Η ηγεσία τους, σιωπά. Και η σιωπή της είναι εκκωφαντική αλλά και εκνευριστική. Οι Αρχηγοί των Επιτελείων δείχνουν αποκομμένοι από το προσωπικό που διοικούν,δείχνοντας ότι η μοναδική τους αγωνία είναι πως θα είναι ευχάριστοι στην πολιτική ηγεσία,διεκδικώντας κάποιους μήνες παραπάνω στη καρέκλα του Αρχηγού. Η υστεροφημία τους φαίνεται ότι δεν τους απασχολεί προς το παρόν.Ούτε τους ενοχλεί η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι στρατιωτικοί στη σημερινή Ελλάδα.Αυτοί που εκτός όλων των άλλων παρουσιάστηκαν και ως …προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. Το πόσο προνομιούχοι είναι το λένε οι αριθμοί:

Πρωτοδιοριζόμενος στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση. Μισθός 1577 ευρώ.
Μισθοδοτούμενος στρατιωτικός με πανεπιστημιακή μόρφωση και 17 έτη υπηρεσίας.Μισθός 1587 ευρώ!!!

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *