Τι είπε ο Αλ. Τσίπρας για τη λίστα και τη «μαφία» που κυβερνά

Δήλωση σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των προέδρων του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. O Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τη “μαφία” σε οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό επίπεδο που κυβερνά τη χώρα και όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την Ελλάδα, όλα αυτά τα…
χρόνια, την κυβερνούσε και την οδήγησε στην κρίση μια μαφία. Η μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής, μιντιακής ολιγαρχίας σε συνεργασία με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Όμως, τούτες τις μέρες, σπάει η ομερτά, σπάει ο νόμος της σιωπής και βγαίνουν στη δημοσιότητα οι λίστες αυτής της οικονομικής, επιχειρηματικής και μιντιακής ολιγαρχίας που προστατεύεται από τους χρεοκοπημένους πολιτικούς, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους, όταν ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει.

Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατί με νύχια και με δόντια, με λύσσα, όλοι αυτοί πολεμούσαν, από τον Μάιο έως τον Ιούνιο στις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανότητα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Τώρα καταλαβαίνουμε, που δημοσιεύεται μέρος των ονομάτων αυτών που έχουν βγάλει χρήματα στην Ελβετία και προστατεύονται από τους Έλληνες πολιτικούς που κυβερνάνε, τώρα καταλαβαίνουμε γιατί μέσα μαζικής ενημέρωσης των οποίων οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αυτές τις λίστες, μεγάλες επιχειρήσεις, έκαναν το παν για να μην αλλάξει η πολιτική ηγεσία και διακυβέρνηση στην Ελλάδα, γιατί κάνουν το παν για να επιβάλλουν το μνημόνιο, αυτήν την πολιτική που καταστρέφει τη χώρα, ως μονόδρομο που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αν υπήρχε έστω η στοιχειώδης ευθιξία από τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας του ελληνικού λαού, από αυτό το απαξιωμένο πολιτικό προσωπικό, θα έπρεπε, αντί να ετοιμάζουν να φέρουν νέα μέτρα 13,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για το ποιους προστάτευαν, να παραιτηθούν και να παραδώσουν τη δυνατότητα στις υγιείς, καθαρές και πατριωτικές δυνάμεις να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».
Share

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *