ΚΑΜΜΕΝΟΣ:”ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ, ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ”

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘ.Α.

Η αποκατάσταση της οικονομικής αδικίας σε βάρος των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσε ο Πάνος Καμμένος παραλαμβάνοντας το “τιμόνι” του υπουργείου από τον Νίκο Δένδια, σε μια τελετή παράδοσης – παραλαβής που άρχισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ελλήνων πιλότων του F16 που έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία.

Καμένος: Θα αποκαταστήσουμε την οικονομική αδικία σε βάρος των μελών των ΕΔ

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όλα τα στελέχη των ΕΔ για την οικονομική επίθεση που έχουν δεχθεί από τη μεριά της πολιτείας και την αγνόηση της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, όπως αυτή του ΣτΕ. Αποτελεί πρώτο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας η αποκατάσταση αυτής της αδικίας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεσμεύθηκε ακόμη ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξουν -όπως είπε- εκείνοι οι οικονομικοί πόροι που θα βοηθήσουν στο να συνεχίσουν το έργο τους οι ΕΔ, με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και παράλληλα με συντήρηση των υφισταμένων.

Ο ίδιος τόνισε ότι σκοπός της νέας ηγεσίας είναι η επανενεργοποίηση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, προκειμένου -όπως ανέφερε- όχι μόνο να ικανοποιεί τις ανάγκες των ελληνικών ΕΔ, αλλά και να επανέλθει ως μια δυνατή εξαγωγική δύναμη που θα βοηθήσει τις ΕΔ.

“Σεβόμενοι τη συμμαχία και τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, θα προχωρήσουμε και σε συνεργασίες στον γεωπολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται στην περιοχή, αντιμετωπίζοντας πέραν των γνωστών κινδύνων και απειλών, και τις νέες απειλές που προκύπτουν πλέον από την κατάσταση που διαμορφώνεται ιδιαίτερα στη Μ. Ανατολή και εξαπλώνονται γρήγορα προς την περιοχή του Καυκάσου αλλά και της Κ. Ασίας” είπε ακόμη ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

“Θεωρούμε αναγκαίο να επανεξετάσουμε αυτές τις νέες απειλές και να προχωρήσουμε σε νέες συνεργασίες που θα θωρακίσουν τη χώρα και θα δώσουν τη δυνατότητα άμεσα στον καθορισμό της ΑΟΖ και στην εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων προκειμένου η χώρα να μπορέσει να εκμεταλλευθεί τον υποθαλάσσιο ιδιαίτερο ορυκτό της πλούτο”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *