«Δε θέλουμε τους μετανάστες εδώ»

«Δε θέλουμε τους μετανάστες εδώ»Πορεία διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 17:00 οι κάτοικοι του δήμου Παρανεστίου.

Όπως αναφέρει η τοπική ….
κοινωνία του ακριτικού χωριού, αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μετατρέψει μέσα σε μια νύχτα το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο σε προσωρινό κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιδήμαρχος Παρανεστίου, Μιχάλης Παρλόγλου, σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη και οι τοπικές Αρχές εξοργισμένες με την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου να μεταφέρει σε ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού λαθρομετανάστες χωρίς νωρίτερα να υπάρχει ενημέρωση ή προσυνεννόηση.

Ο κ. Παρλόγλου υπογραμμίζει ότι από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκαν σταδιακά στο στρατόπεδο περισσότεροι από 200 λαθρομετανάστες.

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει μάλιστα ότι από το πρώτο βράδυ έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος καθώς οι οικογένειες, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται περιμετρικά του στρατοπέδου, ξενύχτησαν αφού επικρατούσε μεγάλη οχλαγωγία και φασαρία στο εσωτερικό του στρατοπέδου από τους λαθρομετανάστες.

Χθες το πρωί έξω από την πύλη του στρατοπέδου συγκεντρώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής και της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας που μαζί με κατοίκους του Παρανεστίου διαμαρτύρονταν για την μεταφορά λαθρομεταναστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισε να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να τους ενημερώσει για το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί η μετατροπή του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου σε προσωρινό κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών.

(φωτογραφία αρχείου)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *