Επιστρέφει η φοροκάρτα

Η φοροκάρτα επιστρέφει προκειμένου να ξεκινήσει από το νέο έτος νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων ώστε οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μείωση φόρου η οποία θα φτάνει μέχρι και 40%…

Οι συναλλασσόμενοι με την φοροκάρτα ή με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες θα εξασφαλίζουν μείωση φόρου μέχρι και 40%. Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο περιμένουν πως η πάταξη της φοροδιαφυγής θα σημάνει για το Δημόσιο επιπλέον εισπράξεις τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

Πως θα μπορέσουν να έχουν φοροέκπτωση οι πολίτες

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ οι πολίτες θα μπορούν να έχουν έκπτωση 30% ως 40% πολύ περισσότερο δηλαδή από τον ΦΠΑ που γλιτώνουν όταν δεν παίρνουν απόδειξη από τους επαγγελματίες.

Για παράδειγμα δηλαδή για ένα πολίτη με ιατρικές δαπάνες 1.500 ευρώ ενώ έως σήμερα η έκπτωση είναι 100 ως 150 ευρώ ενώ με το νέο σύστημα η έκπτωση θα είναι έως και 600 ευρώ.

Ποιους θα πρέπει να πληρώνουμε με φοροκάρτα

Για αρχή λοιπόν και από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι πολίτες που θα έχουν συναλλαγές με δικηγόρους, ιατρούς, κλινικές και νοσοκομεία θα πρέπει να πληρώνουν είτε με πιστωτική και χρεωστική κάρτα είτε χρησιμοποιώντας την κάρτα αποδείξεων. 

Στη συνέχεια τα ποσά αυτά θα συμπληρώνονται στην φορολογική δήλωση σε ειδική φόρμα που θα υπάρχει από του χρόνου. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στην επέκταση του μέτρου και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες έτσι ώστε να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους πολίτες να παίρνουν περισσότερες αποδείξεις. Στόχος του υπουργείου είναι η επέκταση του μέτρου και σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές.

Φυσικά μαζί με την φοροκάρτα θα έρθει και η απόλυτη παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής του καθενός.

 defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *