Ξεσηκωμός των πολιτικών φορέων του Βόλου, για την αργία του προέδρου των γιατρών

Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, Βουλευτές Μαγνησίας (Μεϊκόπουλος, Μουτσινάς, Χρυσοβελώνη), Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Βόλου, υπέρ της κατάργησης της απόφασης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr…
Σήμερα (χθες) στα γραφεία του ΙΣΜ, έγινε ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα τις αυτοδίκαιες αργίες και την εμπλοκή του συναδέλφου μας νευροχειρουργού Νίκου Χαυτούρα.

Συμφωνήθηκαν ομόφωνα.

1. Να συγκληθούν άμεσα τα πειθαρχικά συμβούλια του ΕΣΥ, για να πάψει η ομηρία και η διαπόμπευση αθώων, αλλά ταυτόχρονα να τιμωρηθούν, παραδειγματικά οι ένοχοι.
Οποιαδήποτε αναβολή των πειθαρχικών γίνεται εκ του πονηρού η για άλλους λόγους.

2. Ο συνάδελφος Ν. Χαυτούρας με το κύρος του, την επιστημονική του επάρκεια και με την ανιδιοτελή του προσφορά τόσα χρόνια έχει καθιερωθει στην συνείδηση του λαού της περιοχής μας. 

Ο συνδικαλιστής και αγωνιστής Ν. Χαυτούρας από την θέση του ως πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλός Βόλου, έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες για να σταθεί όρθιο το νοσοκομείο μας, αυτήν την δύσκολή εποχή του μνημονίου.

Απαιτούμε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης για την ηθική αποκατάσταση ενός εξαίρετου γιατρού που ήδη έχει αθωωθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

3. Ο νόμος 4093/12 {περί αυτοδίκαιων αργιών} έχει καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας, κρατώντας σε ομηρία κάποιους αδίκως εμπλεκόμενους συναδέλφους.

Ζητάμε την άμεση καταργησή του.

Το ΔΣ του ΙΣΜ και οι παριστάμενοι φορείς.

Αλέξανδρος Μεικόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.
Πάρις Μουτσινάς. Ανεξάρτητος βουλευτής
Εκπρόσωπος Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Βουλευτής ΑΝ. ΕΛ.
Γιώργος Καλτσογιάννης. Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.
Απόστολος Παντσας. Αντιδήμαρχος Βόλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *