Βρώμικο παιχνίδι για τη σωτηρία του ΕΟΠΥΥ

Αδυνατώντας να ελέγξει τις δαπάνες και τα κυκλώματα που δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο της Υγείας, εντός και εκτός των Ταμείων ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης καταθέτει τροπολογία για την ένταξη των υγειών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ. Όπως προκύπτει στον “άρρωστο” ΕΟΠΥΥ ενοποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες από την 1η Νοεμβρίου, ο Κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) καθώς και οι…..
Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας. Το Ταμείο Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Οι κινήσεις του Γ. βρούτση έχουν προκαλέσει τις σθεναρές αντιδράσεις των θιγόμενων καθώς στόχος της κυβέρνησης σε αυτή τη φάση είναι η σωτηρία του ΕΟΠΥΥ και η πρόσβαση στα υψηλά και “καθαρά” αποθεματικά του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Ετσι το υπουργείο Εργασιας θα θέσει υπό τη σκέπη ενός άρρωστου Ταμείου ένα ακόμα υγειές και μια τράπεζα, την Attica Bank.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να εξασφαλίσει δαιρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ο οποίος έχει αρνητικές χρηματορροές και ζημιές ενώ ταυτόχρονα θα αδυνατίσει τη θέση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και θα επηρρεάσει αρνητικά και την τράπεζα που εξυπηρετεί κατά βάσει τους ασφαλισμένους αυτών των ταμείων προσφέροντας ανάσες ρευστπότητας σε κρίσιμους κδάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση.

Ποιοί εντάσσονται

Η ένταξη, που αφορά όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους των Ταμείων αυτών, τους συνταξιούχους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, γίνεται με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ, στον οποίο ασφαλίζονται γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, επρόκειτο με βάση το νόμο 4075/12 να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά είχε εξαιρεθεί προσωρινά με απόφαση του τότε υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη.

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *